smještaj

Hrvati strahuju: Gube 200 hotela i 80.000 kreveta

ZAGREB - Ukoliko u Hrvatskoj ostane PDV u turizmu kao do sada, do 2030. će propustiti 2,5 milijardi evra potencijalnih investicija.

Naknade sudijama i tužiocima idu na (van)sudsko poravnanje

BANJALUKA - Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici trebalo bi da zaduži Pravobranilaštvo BiH i Ministarstvo finansija i trezora BiH da kada stignu tužbe sudija i tužilaca za naknade za topli obrok, prevoz, smještaj i odvojen život idu na sudsko i vansudsko poravnanje.

Studenti u Banjaluci nezadovoljni: Traže besplatan smještaj do obnove paviljona

BANJALUKA - Studenti smješteni u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci traže da budu oslobođeni plaćanja smještaja sve dok se situacija u svim paviljonima oštećenim u olujnom nevremenu ne riješi, te uslovi stanovanja budu dovedeni na pristojan nivo.

BiH gubi milione zbog opstrukcije izgradnje zgrade IDDEEA u Banjaluci

BANJALUKA - Savjet ministara već dvije godine opstruiše izgradnju objekta Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ u Banjaluci, pri čemu se za svaki mjesec opstrukcije plaćaju desetine hiljada maraka, a za dvije godine je već nastala šteta od milion maraka, dok se za svaki naredni mjesec gubi više od 25.000 maraka, potvrđeno je za portal "Srpska info" iz više izvora u Savjetu ministara.

Sanacija "studenjaka": Oko 70 soba biće useljivo za par dana, ubacuju se dodatni kreveti

BANJALUKA - Oko 70 soba u prvom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, koji je pretrpio štetu u nevremenu, biće osposobljeno za nekoliko dana kako bi se studenti mogli useliti i pohađati nastavu, koja počinje u ponedjeljak.

Nova dozvola za IDDEEA, gradnja i dalje upitna

BANJALUKA - Iako se spekulisalo da bi Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) mogla izgubiti 1,4 miliona KM zbog isteka građevinske dozvole za gradnju objekta u Banjaluci, to se, po svemu sudeći, neće desiti jer će joj grad Banjaluka bez dodatnih troškova izdati novu dozvolu.

Razgrabljen planinski smještaj za Novu godinu

BANJALUKA, KUPRES - Rezervacije smještaja u ski-centrima u BiH već su planule za doček Nove godine, kako tvrde iz hotela i apartmana, a kod nekih su razgrabljene još ljetos.

Klikom do studentske sobe

Studenti već sada mogu putem preliminarne elektronske prijave da se prijave za smještaj u Studentskom domu "Nikola Tesla".

Indeks troškova svjetskog smještaja: U Majamiju i cijene "prže"

NJUJORK - Ako se cijene u hotelima i privatnom smještaju na hrvatskom Jadranu prosječnom radniku ili preduzetniku čine paprenima zbog ulaska u glavnu turističku sezonu i enormne potražnje, pa radije razmatra ponude za putovanja po svijetu, možda će se "ohladiti" već od samog planiranja.

Turisti u BiH traže hotele sa pet zvjezdica, RS ima samo tri

​BANJALUKA, SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini bi trebalo više hotela, pogotovo deluks kategorije, zbog činjenice da dolazi sve više zahtjevnih gostiju, koji traže komfor i udobnost, dok im cijena nije bitna, kažu zaposleni u oblasti turizma.

Najčitanije