studenti

Deset najboljih evropskih zemalja za studente

Sajt Study.eu objavio je rezultate istraživanja u vezi sa zemljama najpogodnijim za studente, prenosi Lonely planet.

Odobreno 335 stipendija Fonda "Dr Milan Jelić"

BANJALUKA - Na konkursu za dodjelu stipendija Fonda "Dr Milan Jelić" za studente sva tri ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2017/2018. godinu, konkursne uslove zadovoljilo je 335 od 356 prijava, rečeno je Srni u Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske.

Praksa za 34 studenta u banjalučkim preduzećima i ustanovama

BANJALUKA - Protokolom o studentskoj praksi predviđeno je da 34 studenta u ovoj akademskoj godini volontiraju ili stažiraju u Gradskoj upravi ili gradskim ustanovama i preduzećima, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Grad Banjaluka stipendira 369 studenata

Grad će u ovoj akademskoj 2017/2018. godini stipendirati 369 studenata, i od toga po osnovu socijalnog statusa pravo na stipendiju je ostvarilo 233 studenata, po osnovu uspjeha 98 i po osnovu deficitarnog zanimanja njih 38.

Studenti u Banjaluci nezadovoljni: Traže besplatan smještaj do obnove paviljona

BANJALUKA - Studenti smješteni u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci traže da budu oslobođeni plaćanja smještaja sve dok se situacija u svim paviljonima oštećenim u olujnom nevremenu ne riješi, te uslovi stanovanja budu dovedeni na pristojan nivo.

Het stipendira 75 studenata

TREBINJE - Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ stipendiraće i u 2018. godini redovne studente sa prebivalištem na području Republike Srpske, što je bila praksa i u prethodnim godinama, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Studenti u trci za funkcije

BANJALUKA - Na svim fakultetima Banjalučkog univerziteta danas su se održali izbori za Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Naučno-nastavno vijeće fakulteta, a izlaznost studenata bila je velika, posebno na Ekonomskom fakultetu, gdje su se tražili dodatni listići.

Iza najavljenih protesta ne stoje studentski predstavnici

BANJALUKA- Iza studentskih protesta koji se na društvenim mrežama najvljuju za nedjelju u Banjaluci, ne stoji nijedno studentsko predstavničko tijelo, potvrili su studentski prestavnici na konfereciji Unije studenata RS i Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

Sanacija "studenjaka": Oko 70 soba biće useljivo za par dana, ubacuju se dodatni kreveti

BANJALUKA - Oko 70 soba u prvom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, koji je pretrpio štetu u nevremenu, biće osposobljeno za nekoliko dana kako bi se studenti mogli useliti i pohađati nastavu, koja počinje u ponedjeljak.

Studenti u RS čekaju stipendije i po deset mjeseci

BANJALUKA - Stipendiranje studenata u Republici Srpskoj (RS) nije u potpunosti transparentno u pogledu dostupnosti potrebnih informacija za ostvarivanje tog prava i ne obezbjeđuje najbolje moguće korištenje sredstava koja se izdvajaju po tom osnovu, utvrdila je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS.

Najčitanije