studenti

Het stipendira 75 studenata

TREBINJE - Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ stipendiraće i u 2018. godini redovne studente sa prebivalištem na području Republike Srpske, što je bila praksa i u prethodnim godinama, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Studenti u trci za funkcije

BANJALUKA - Na svim fakultetima Banjalučkog univerziteta danas su se održali izbori za Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Naučno-nastavno vijeće fakulteta, a izlaznost studenata bila je velika, posebno na Ekonomskom fakultetu, gdje su se tražili dodatni listići.

Iza najavljenih protesta ne stoje studentski predstavnici

BANJALUKA- Iza studentskih protesta koji se na društvenim mrežama najvljuju za nedjelju u Banjaluci, ne stoji nijedno studentsko predstavničko tijelo, potvrili su studentski prestavnici na konfereciji Unije studenata RS i Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

Sanacija "studenjaka": Oko 70 soba biće useljivo za par dana, ubacuju se dodatni kreveti

BANJALUKA - Oko 70 soba u prvom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, koji je pretrpio štetu u nevremenu, biće osposobljeno za nekoliko dana kako bi se studenti mogli useliti i pohađati nastavu, koja počinje u ponedjeljak.

Studenti u RS čekaju stipendije i po deset mjeseci

BANJALUKA - Stipendiranje studenata u Republici Srpskoj (RS) nije u potpunosti transparentno u pogledu dostupnosti potrebnih informacija za ostvarivanje tog prava i ne obezbjeđuje najbolje moguće korištenje sredstava koja se izdvajaju po tom osnovu, utvrdila je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS.

Bh. izbjeglica među najboljim studentima u Australiji

Student iz Australije Jozo Franković nedavno je proglašen za jednog od najbolji studenata u ovoj zemlji, a za sebe kaže da vjeruje u snagu edukacije i da znanje može svakom da promijeni život.

Stipendisti bez posla ili napuštaju zemlju

BANJALUKA - Stipendiranje studenata u Republici Srpskoj nije u potpunosti transparentno niti se sredstva koriste na najbolji način, a prva isplata stipendije nerijetko bude i pet mjeseci nakon završenog konkursa.

Zabio se automobilom u studente u Francuskoj

TULUZ – U francuskom gradu Tuluzu muškarac se automobilom namjerno zabio u grupu studenata, javila je agencija Frans pres.

Senat o ostavci Mataruge, novinari ušli u rektorat

BANJALUKA - U Banjaluci je u toku vanredna sjednica Senata Univerziteta na kojoj se razmatra ostavka rektora Milana Mataruge.

Restart: Potrošili ste 1.000 KM u restoranu; Studenti: Sve je transparentno i javno

BANJALUKA - Udruženje "Restart Srpska" objavilo je fakture Unije studenata RS s prilično visokim ciframa koje su trošili u hotelima i restoranima, a iz Unije su im odgovorili da se finansiraju od projekata.

Reklame

Najčitanije