trudnoća

Obavezni koraci prije trudnoće

Odluka o potomstvu je prije svega između partnera i vas, ali da biste bili ozbiljan roditelj u odluku treba da uključite svog ginekologa. On će najbolje znati kada je pravi trenutak. Osim razgovora sa ljekarom, potrebni su još neki preduslovi. Saznajte koji.

U trudnoći prvi put kod ginekologa

BANJALUKA - Iako svijest žena u Republici Srpskoj o reproduktivnom zdravlju i prevenciji raste, ipak postoje i slučajevi žena koje godinama nisu dolazile na pregled ginekologu, ali i trudnica koje pri otkrivanju trudnoće prvi put i posjete ginekološku ambulantu.

Kada najranije "radi" test za trudnoću

Ako pokušavate da ostanete u drugom stanju, prirodno je što želite da saznate da li ste u tome i uspjeli skoro momentalno.

Ovo su zastrašujuće posljedice pušenja u trudnoći

Pušenje tokom trudnoće može da poveća rizik od vanmaterične trudnoće. Takođe može da izazove abnormalnosti ili probleme sa placentom, te doktori upozoravaju žene da tokom ovog perioda prestanu da unose nikotin u svoj organizam.

Devetogodišnja djevočica ostala trudna nakon što ju je očuh silovao deset puta dnevno

Devetogodišnja djevojčica zatrudnila je nakon što ju je očuh Elmer Serhio Čambergo Tapia silovao do 10 puta na dan. Ona je u petom mjesecu trudnoće zbog čega ne može da je prekine.

Vodič za održavanje idealne težine u trudnoći

Izbjegnuti nagomilavanje neželjenih kilograma samo po sebi predstavlja veliki izazov, a "problem" postaje još intenzivniji tokom trudnoće...

Muškarci će uskoro moći da zatrudne?

Doktor Ričard Polson, direktor Američkog društva za reproduktivnu medicinu, tvrdi da će zahvaljujući razvoju na polju transplantacije materice muškarci u skoroj budućnosti moći da zatrudne.

"Najljepša trudnica na svijetu" pozirala gola, obožavaoci je napali

Manekenku Sara Stejdž od poroda dijele dani, međutim gledajući je to nikad ne biste uspjeli zaključiti.

Ovako su stari Egipćani određivali pol djeteta

Prvi zapisi o testovima na trudnoću datiraju iz perioda starog Egipta. Radilo se o, za nas danas vrlo neobičnoj metodi, koja je zapravo bila dosta precizna.

Poznati preljubnik dobiće dijete sa 18 godina mlađom djevojkom

Robin Tik, muzičar, ali i poznati preljubnik, čeka dijete s manekenkom Epril Lav Geri . Razlika je u godinama poprilična – Epril je čak 18 godina mlađa od Robina.

Najčitanije