udžbenici

Udruženje samohranih roditelja "Ponos": Potrebne knjige za sedmi i deveti razred

BANJALUKA - Udruženju samohranih roditelja "Ponos" potrebne su školske knjige za deveti i sedmi razred, kako bi njihovi mnogobrojni najmlađi članovi bili spremni za početak nove školske godine.

U knjižarama već počele rezervacije udžbenika

BANJALUKA - Interesovanje za udžbenike u RS već sada je veliko, te se roditelji svakodnevno raspituju za knjige i rezervišu ih u knjižarama prije nego što sve stignu na police, a kako bi školarce na vrijeme obezbijedili.

Informatiku uče iz udžbenika starog 24 godine

MAGLAJ, BANJALUKA - Uprkos tome što se tehnologija i informatički sistem skoro iz dana u dan mijenjaju, srednjoškolci u BiH informatiku uče iz starih i savremeno neprilagođenih udžbenika, pa čak i onih koji datiraju iz 1994. godine.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

BANJALUKA - Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Pomoć od 100 KM djeci poginulih boraca za nabavku udžbenika

BANJALUKA - Jednokratna novčana pomoć od 100 KM u svrhu sufinanisaranja nabavke udžbenika biće dodijeljena za djecu poginulih boraca koja su na redovnom školovanju u narednoj 2017/2018. školskoj godini, a mlađa su od 26 godina, rekli su u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu.

Besplatne knjige za 85 đaka iz višečlanih i romskih porodica

BANJALUKA - Učenici iz višečlanih porodica i osnovci iz romske populacije dobiće i ove godine besplatne udžbenike od grada, a šest srednjoškolaca i jedan student iz romskih porodica jednokratnu novčanu pomoć za nabavku knjiga.

Većina udžbenika stigla na police

BANJALUKA, PRIJEDOR - Kako je do početka nove školske godine ostalo još dvije sedmice, roditelji i đaci su već prebukirali knjižare da bi na vrijeme opremili svoje školarce.

U školskoj 2017/2018. godini 23 nova udžbenika

BANJALUKA - U školskoj 2017/2018. godini u Republici Srpskoj učenici će koristiti nova 23 udžbenika, i to 15 u osnovnoj, sedam u srednjoj školi i udžbenik o pčelarstvu za četvrti razred poljoprivredne škole.

Pred đacima 23 nova udžbenika

ISTOČNO NOVO SARAJEVO, BANJALUKA - Cijene udžbenika za narednu školsku godinu ostaju nepromijenjene, međutim, dolazi do promjene nekih udžbenika od drugog do šestog razreda osnovne, dok će za srednju školu u upotrebi biti novi udžbenici za gimnaziju.

Dodik: U RS se neće učiti o "opsadi Sarajeva" i "genocidu"

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da se u RS nikada neće izučavati lekcije koje govore o tome kako su Srbi, navodno, pod opsadom držali Sarajevo ili kako je počinjen genocid.

Najčitanije