zakon

Čović sa Kormakovom i Vigemarkom o izmjenama Izbornog zakona

MOSTAR - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da je danas u Mostaru o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarao sa američkim ambasadorom Morin Kormak i šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom.

Čolak: Što prije promijeniti Izborni zakon ili slijedi kriza

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak rekao da je Izborni zakon neophodno promijeniti što prije, a najkasnije do raspisivanja izbora, jer u njemu ne postoje dvije bitne odredbe na osnovu kojih se vrši popuna u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), a bez kojeg nije moguće formirati ni Dom naroda na nivou BiH.

Čović: Hrvatsko pitanje u BiH nije zasebno pitanje jednoga naroda

ZAGREB/SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je danas u centrali Hrvatskog generalskog zbora u Zagrebu predavanje o temi "Rješenje hrvatskog pitanja za evropsku Bosnu i Hercegovinu".

Izmjene Zakona o radu u institucijama BiH uvode više reda i discipline

SARAJEVO - Zakon o radu u institucijama BiH, o čijim izmjenama i dopunama će se danas i sutra izjašnjavati poslanici i delegati, sadrži brojne novine koje bi trebalo da uvedu veći red i disciplinu u ovoj oblasti.

Poziv Domu naroda da usvoji izmjene Izbornog zakona

SARAJEVO - Predstavnici 11 političkih stranaka u BiH pozvali su Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH da usvoji izmjene Izbornog zakona koje je već usvojio Predstavnički dom, a koje predviđaju uvođenje skenera glasačkih listića, video-nadzor na biračkim mjestima, te dodatnu kontrolu identiteta glasača.

Čović o Izbornom zakonu: Vrijeme nam je iscurilo

MOSTAR - Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović vjeruje da će u ovoj sedmici održati sastanak s američkom ambasadorkom Morin Kormak i specijalnim predstavnikom Evropske unije Lars Gunarom Vigemarkom, nakon čega bi, kako je kazao, uslijedio zajednički susret hrvatskih i bošnjačkih stranaka u cilju iznalaženja rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH.

Čović: Mala je vjerovatnoća da će doći do izmjena Izbornog zakona

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a Dragan Čović smatra da je mala vjerovatnoća da će dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH biti postignut do 7. maja, kada se raspisuju Opšti izbori u BiH.

HDZ i SDA i dalje imaju suprotstavljene stavove o Izbornom zakonu

SARAJEVO - HDZ i SDA i dalje imaju suprotstavljene stavove kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH, potvrdili su danas u Sarajevu delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ljilja Zovko i Halid Genjac.

Ljubić: Bez izmjena Izbornog zakona slijedi ustavna i bezbjednosna kriza

SARAJEVO - Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Božo Ljubić najavio je da će se Predsjedništvo HNS-a danas izjasniti o prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH u vezi s kojim su se prošle sedmice dogovorile SDA, SDP BiH, SBB i DF.

Majkić: Prijedlozi za izmjenu Izbornog zakona neprihvatljivi Hrvatima

BANJALUKA - Izmjene Izbornog zakona o načinu biranja delegata u Dom naroda Federacije, problem je koji moraju da riješe hrvatski i bošnjački političari, poručili su iz SNSD-a. Komentarišući principe, koje su juče dogovorili predstavnici četiri stranke sa sjedištem u Sarajevu, Dušanka Majkić ističe da u Izmjenama zakona moraju da budu uvaženi interesi Hrvata.

Najčitanije