zakon

Usaglašen tekst Zakona o pravima demobilisanih boraca

SARAJEVO - Zajednička komisija Parlamenta Federacije BiH (FBiH) za usaglašavanje različito usvojenih tekstova utvrdila je danas u Sarajevu Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Dom naroda FBiH usvojio Zakon o pravima demobilisanih boraca, protesti završeni

SARAJEVO - Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica sa 33 glasova za i dva protiv usvojen je na vanrednoj sjednicu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i to u različitom tekstu u odnosu od onog kojeg je usvojio Predstavnički dom.

Upitna većina za prolazak zakona o osiguranju depozita u Predstavničkom domu

SARAJEVO - Neizvjesno je hoće li sutra na zasjedanju Predstavničkog doma parlamenta BiH biti većine za prolazak Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama u BiH zbog toga što neki poslanici najavljuju kako će protiv ovog zakona biti svi oni klubovi i poslanici koji su bili protiv akciza.

Usvojen Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima

BEOGRAD -Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima, koji definiše koje zdravstvene ustanove mogu podnijeti j za obavljanje poslova u toj oblasti, kao i uslove koje banke ljudskih tkiva treba da ispunjavaju.

Japan usvojio prvi zakon protiv pušenja

TOKIO - Japan je usvojio prvi zakon protiv pušenja i zabranio paljenje cigareta u javnim objektima, ali mjerom nisu obuhvaćeni mnogi restorani i kafići.

Rodić: Bilo predloženo dosta kvalitetnih rješenja za Izborni zakon

BANJALUKA - Delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragutin Rodić koji je u prethodnom mandatu bio član Interresorne radne grupe koja je radila na izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH u periodu od 2010-2014. godine, kaže da je bilo predloženo dosta pozitivnih i kvalitetnih rješenja. Da je bilo malo više političkog sluha i političke volje to je moglo biti implementirano još u ranijem periodu te da bi imali mnogo relaksiraniju situaciju, smatra Rodić.

Delegati dižu ruku za izborne jedinice i mandate

SARAJEVO - Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i mandatima u FBiH proći će u federalnom Domu naroda, jer, kako sada stvari stoje, ima dovoljno ruku za njegovo usvajanje.

Čović i Vigemark: Neophodno rješenje za promjenu Izbornog zakona

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, istakao je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom da je neophodno naći rješenja za promjenu Izbornog zakona BiH koja će garantovati ravnopravnost svih konstitutivnih naroda, uz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja na svim nivoima vlasti.

"Nezavisne" saznaju: Za namještene tendere i do deset godina zatvora

SARAJEVO, BANJALUKA - Izmjene Zakona o javnim nabavkama, koje je nedavno predložila radna grupa, između ostalog, predviđaju da se može izreći kazna i do deset godina zatvora!

Kormak: Stranke trebaju uraditi posao u vezi sa izmjenama Izbornog zakona

SARAJEVO - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Morin Kormak, u razgovoru za portal Klix.ba, komentarišući pregovore političkih stranaka o izmjenama Izbornog zakona BiH, poručila je da su stranke te koje treba da urade ovaj posao

Najčitanije