zakon

Kantoni ne poštuju Zakon o platama policijskih službenika

SARAJEVO - Samo dva kantona u Federaciji BiH poštuju Zakon o platama policijskih službenika, koji je donesen još davne 2011. godine.

Izborni zakon svi predlažu ali ništa ne prolazi

SARAJEVO - Jedanaest mjeseci pred opće izbore u BiH lideri i politički faktori još nisu dogovorili neophodne izmjene Izbornog zakona, niti ima bilo kakvih naznaka da će to učiniti uskoro, iako je različitih prijedloga sve više.

Vigemark: Bez akciza, BiH prvo gubi novac od Evropske komisije

BANJALUKA - Šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark izjavio je da će BiH, ako ne bude usvojen set zakona o akcizama, prvo izgubiti bespovratni novac od Evropske komisije, koji nije neograničeno dostupan.

Čolak: Ako smo ozbiljan kandidat za EU, ne može nam visoki predstavnik mijenjati Izborni zakon

SARAJEVO - Bariša Čolak (HDZBiH), zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH kazao je danas govoreći o Prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH da se nada da će biti dovoljno pragmatizma i političke mudrosti i da će u Predstanvičkom domu, koji će naredne sedmice raspravljati o tome, eventualno određene stvari za koje predstavnici pojedinih političkih stranaka misle da nisu najbolje da ih poprave, da ulože amandmane.

Božo Ljubić: Bez promjene Izbornog zakona izbori nemaju smisla

MOSTAR - Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Božo Ljubić kazao je kako je čvrst stav predstavnika Glavnog vijeća HNS-a, i uopšteno hrvatskih političkih predstavnika, da bez izmjena Izbornoga zakona, u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH, izbori u BiH ne bi imali smisla iako bi se oni formalno mogli raspisati.

Upitna podrška hrvatskom prijedlogu Izbornog zakona

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH konačno će se 15. novembra izjasniti o Prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH, koji je proljetos u parlamentarnu proceduru uputio Klub hrvatskog naroda u Domu naroda BiH, a kojeg je ovaj dom usvojio još u julu.

U skupštinsku proceduru uputiti novi zakon o visokom obrazovanju

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i rektor Univerziteta u Banjaluci Milan Mataruga saglasili su se da je neophodno uputiti u skupštinsku proceduru novi zakon o visokom obrazovanju koji bi u potpunosti regulisao ovu oblast, uvažavajući najbolje prakse i standarde u regionu i Evropi.

Zakon o platama ide u skraćenu, a ne u hitnu proceduru

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odlučio je danas da Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH bude razmatran po skraćenom, a ne po hitnom postupku, kako je tražio Savjet ministara.

Vigemark: Bez Zakona o akcizama nema ni 200 miliona evra

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da bez usvajanja izmjena Zakona o akcizama neće biti realizacije četiri projekta namijenjenih BiH koja su usaglašena na samitu u Trstu, a čija vrijednost iznosi oko 200 miliona evra.

Prijedlog izmjena Izbornog zakona na dnevnom redu 15. novembra

SARAJEVO - Prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji je 20.oktobra iz Doma naroda BiH upućen Predstavničkom domu po hitnom postupku, neće biti sutra na sjednici.

Reklame

Najčitanije