zakon

Vučić član hrvatskog zakona o braniteljima ocijenio "vrlo teškim za Srbe"

BEOGRAD - Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je "veoma teškim" za Srbe pojedine formulacije u Zakonu o braniteljima koji je dobio podršku u Hrvatskom saboru i poručio kako u Beogradu uvijek postoji dobra volja za rješavanje problema u interesu dobrosusjedstva.

Cvijanović: Očekujem da budu usvojene izmjene Zakona o akcizama

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je večeras u razgovoru sa izvršnim direktorom belgijsko-holandske konstituence Borda Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Entonijem da Lanojem da Republika Srpska očekuje da budu usvojene izmjene Zakona o akcizama.

Odbijene izmjene i dopune Krivičnog i Izbornog zakona u BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom BiH odbio je većinom glasova prijedloge izmjena i dopuna Krivičnog i Izbornog zakona BiH u prvom čitanju.

Bećirović: Uspjeh što je Izborni zakon pred parlamentarcima

SARAJEVO - Uspjeh je što su se izmjene Izbornog zakona BiH koje predviđaju zabranu kandidiranja pravosnažno osuđenim ratnim zločincima na izborima našao pred poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kazao je danas Denis Bećirović (SDPBiH), poslanik u ovom domu.

Ustavnopravna komisija prihvatila izmjene Krivičnog i Izbornog zakona

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je izmjene i Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona i Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona.

Borenović: Izmjenama Izbornog zakona do poštenih i fer izbora

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa /PDP/ insistiraće da se ide u izmjene Izbornog zakona BiH da bi izbori u oktobru 2018. godine bili fer i što pošteniji, izjavio je predsjednik ove stranke Branislav Borenović.

SBB će podržati set zakona o akcizama?

SARAJEVO - Savez za bolju budućnost (SBB) podržaće izmjene i dopune seta zakon o akcizama ukoliko se ispuni njihov zahtjev da se za 50 posto umanji već predloženi postotak povećanja akciza na naftu i naftne derivate, saznaju "Nezavisne".

Ivanić: Teško do Izbornog zakona, ključni akteri 'zacementirali pozicije'

MOSTAR - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da će kriza nastala velikim razlikama između HDZ-a i SDA, odnosno političkog liderstva Bošnjaka i Hrvata opteretiti stanje u BiH do kraja mandata i da ona dominira više nego "sukobi na relaciji Banjaluka - Sarajevo".

Crnadak: Zakon o spoljnim poslovima na jesen u parlamentu

SARAJEVO - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, potvrdio je za "Nezavisne" da će se Prijedlog zakona o spoljnim poslovima BiH uskoro ući u parlamentarnu proceduru.

Čović: Bez izmjene Izbornog zakona izbora neće biti

SARAJEVO – Uskoro će biti rješen problem sa knjiženjem imovine“, najavio je na konferenciji za medije Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, a nakon što je Predsjedništvo BiH održalo jednu redovno i dvije vanredne sjednice.

Reklame

Najčitanije