zakon

Usaglašen novi amandman na Zakon o pravobranilaštvu Srpske

BANJALUKA, 18. JANUARA /SRNA/ - Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske usaglasila je amandman Kluba Bošnjaka koji se odnosi na Zakon o Pravobranilaštvu Srpske, a u vezi sa proporcionalnom nacionalnom zastupljenošću.

Žestoka rasprava o Prijedlogu SDA o izmjenama i dopunama Izbornog zakona

SARAJEVO – U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH završena je rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Sjednica Parlamenta BiH: Poslanici više raspravljaju o koalicionim odnosima nego o dnevnom redu

SARAJEVO - U nastavku rasprave u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o Prijedlogu izmjena Izbornog zakona, koji je predložio HNS, više se raspravlja o tome ko je koga pozvao u koaliciju i sa koliko poslanika, nego o samom prijedlogu.

Plenković: BiH potrebna promjena Izbornog zakona

ZAGREB - U razgovoru s novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog savjeta HDZ-a, predsjednik stranke i hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je kako Hrvatska podupire BiH u njezinim reformskim naporima i evropskom putu.

Čolak: Za Izborni zakon potrebna politička volja

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak rekao je da je ogroman problem što legitimno predstavljanje i osnovni princip da jedan narod drugom ne bira političke predstavnike još nije prihvatljiv za bošnjačke stranke.

Zakonom protjerati mobilne iz škola

BANJALUKA, PRIJEDOR - Nastavnici se žale da tokom nastave brojni đaci koriste mobilne telefone, igraju igrice, dopisuju se i stavljaju statuse na društvenim mrežama iako je zakonom o osnovnom i srednjem obrazovanju zabranjeno korištenje mobilnih telefona u toku nastave, ali nije njihovo donošenje u obrazovne ustanove.

Umjesto zajedničkih, pojedinačni razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH

SARAJEVO - Sastanak predstavnika Delegacije Evropske komisije, Ambasade SAD i Misije OSCE-a u BiH sa članovima političkih partija zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH održan je danas u Sarajevu, ali razgovori nisu bili zajednički, nego pojedinačni.

Otkazan sastanak predstavnika međunarodne zajednice i parlamentarnih stranaka u BiH

SARAJEVO – Sastanak predstavnika Delegacije Evropske komisije, Ambasade SAD-a i Misije OSCE-a u BiH sa članovima političkih partija zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH koji je trebao biti održan danas otkazan je kasno sinoć, saznaju "Nezavisne novine".

"Desant" EU i SAD zbog Izbornog zakona

SARAJEVO - Predstavnici Evropske komisije, Ambasade SAD i OSCE-a danas imaju sastanak sa predstavnicima političkih partija na kojem će pokušati da "poguraju" priču u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH, saznaju "Nezavisne".

Novi zakon briše diskriminacije žena žrtava rata u RS

BANJALUKA - Žene žrtve rata suočavaju se sa raznim problemima, a jedan od njih je i zapošljavanje, međutim zahvaljujući Udruženju žena žrtava rata RS ova kategorija ostvarila je veliki pomak, te bi do kraja prvog kvartala sljedeće godine trebalo da ima svoj status zakonom.

Reklame

Najčitanije