zatvor

Srbin traži odštetu u Italiji: Strpali ga u zatvor umjesto Hrvata

ZAGREB - Umjesto osumnjičenog narko dilera Ivana Božovića iz Hrvatske, italijanska policija uhapsila je njegovog imenjaka i prezimenjaka rodom iz Srbije. Muškarac je osuđen na šest i po godina zatvora, od čega je 17 mjeseci proveo iza rešetaka prije nego što je utvrđeno da se radi o krivom čovjeku.

Aliću 15 godina zatvora za krvavi pir u Živinicama

TUZLA - Kantonalni sud Tuzla osudio je Almina Alića (27) iz Banovića na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i devet mjeseci zbog krivičnih djela ubistvo, pokušaj ubistva, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

Novčanu kaznu zamijenila sa pet dana zatvora jer smatra da nije kriva

Umjesto saučešća zbog smrti muža i razumjevanja u najtežim životnim trenucima, Vesnu Nedeljković (58) iz Gornjeg Milanovca uputili su na izdržavanje kazne u požarevački zatvor. Istina, sama je izabrala petodnevnu kaznu, umjesto novčane od 5.000 dinara, piše Blic.

Grubeša: Čim prije državni zatvor staviti u funkciju

SARAJEVO - Ministar pravde BiH Josip Grubeša je u intervjuu Federalnoj novinskoj agenciji (FENA) kazao da to ministarstvo radi sa svim svojim kapacitetima kako bi čim prije državni zatvor u opštini Istočna Ilidža bio stavljen u funkciju.

Gvantanamo opet radi?

GVANTANAMO - Zatvor Gvantanamo spreman je da primi nove zatvorenike, poručuje admiral Kurt Tajd, šef operativne komande SAD za Južnu Ameriku.

Pirsu Brosnanu Indijci prijete robijom

Sud u Delhiju u Indiji naložio je glumcu Pirsu Brosnanu (64) da objasni zašto se pojavio u reklami za osvježivač usta (koji je u stvari duvan za žvakanje) ili mu prijeti dvogodišnja kazna zatvorom, odnosno novčana kazna od 5.000 rupija, što je oko 56 dolara.

Magazinović uputio zakon u proceduru: Za uništavanje spomenika zatvor do pet godina

SARAJEVO - Svaki napad, skrnavljenje ili uništavanje bilo kojeg od oko 780 nacionalnih ili vjerskih spomenika u BiH biće kažnjavano kaznom zatvora do pet godina, ukoliko u Parlamentu BiH prođu izmjene zakona koje je inicirao poslanik SDP-a Saša Magazinović.

Tuča zatvorenika KPZ Zenica zbog duga od 100 KM

ZENICA - U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici (KPZ Zenica) prije tri dana došlo je do tuče zatvorenika zbog duga od 100 KM, a jednom od njih je naneseno pet rana oštrim predmetom napravljenim od ručke brisača za pod.

Srbin izveo spektakularno bjekstvo iz zatvora u Austriji

BEČ -- Bjekstvo zatvorenika porijeklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

Donosimo detalje akcije "Kafe": Zatvorsku uniformu iskoristio za šverc droge

BANJALUKA - U policijskoj akciji "Kafe", usmjerenoj protiv narko-dilera, pronađeno je oko 1,4 kilograma droge, a uhapšeni su Dobojlija i petorica Teslićana, uključujući i jednog zatvorskog čuvara, kojeg istražioci terete da je za svoje nezakonite radnje iskoristio službenu uniformu.

Najčitanije