zatvor

Egipatskoj pjevačici dvije godine zatvora zbog eksplicitnog spota

Pjevačica Šaima Ahmed, poznatija kao Šima, provešće dvije godine u zatvoru zbog seksi spota. Istu kaznu dobio je i reditelj, a odluku je donio sud u Egiptu.

Ruski MMA borac sam sebi isjekao stomak u zatvoru u znak protesta

Amaterski MMA borac Akim Kuliev isekao je sebi stomak u ruskom zatvoru u Dagestanu u znak protesta nakon što je uhapšen za podmetanje požara.

Za ubistvo nevjenčane supruge sedam i po godina zatvora

BANJALUKA, PRNJAVOR - Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora osuđen je na sedam i po godina za ubistvo bivše nevjenčane supruge Mile Malešević (24), a koju je, po presudi, ubio bombom, od čije je eksplozije i on ranjen.

Pobjegao iz zatvora, vidio kako je vani, pa se vratio i molio čuvare da ga puste unutra

ZADAR - Zadranin Pere Č. (30) u utorak je u jutarnjim satima pobjegao kroz prozor istražnog zatvora u Zadru u kojem se nalazi zbog sumnje na pokušaj ubIstva i razbojničku krađu, piše Slobodna Dalmacija.

Cvijanoviću 14 godina robije za ubistvo rođaka

BANJALUKA - Dragiša Cvijanović (59) iz Šipraga, opština Kotor Varoš, osuđen je na 14 godina zatvora za ubistvo rođaka Radoslava Cvijanovića (41), u kojeg je, po presudi, iz pištolja pucao 1. juna, i to prvo u ruku, a zatim mu je, ranjenom, ispalio i smrtonosni hitac u leđa.

Zatvoreniku donijeli šporet, u njemu pronađeno 15 telefona

PODGORICA - Službenici obezbjeđenja Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu, kod Podgorice, prilikom pregleda električnog šporeta na glavnoj prijavnici pronašli su i oduzeli 15 skrivenih mobilnih telefona, saopšteno je iz te ustanove.

Majci koja je tukla dijete prijeti do pet godina robije

VELIKA KLADUŠA - Petogodišnja djevojčica sa snimka koju je majka brutalno prebila sada se nalazi kod oca, gdje će trajno i ostati, potvrdili su u Centru za socijalni rad Velika Kladuša, a kako saznajemo, sudeći prema Krivičnom zakonu FBiH, nemilosrdnoj majci prijeti kazna zatvora i do pet godina.

Zatvorenik tuži zatvor zbog erekcije

Zatvorenik, koji je navodno imao erekciju od 91 sat, planira da pokrene tužbu od 5 miliona dolara protiv zatvora u Pitsburgu u Oklahomi zbog kršenja građanskih prava, prenosi "Vašington post".

Inspektoru FUP-a dvije godine robije za teško premlaćivanje mladića

SARAJEVO - Slaviša Miljanović, inspektor FUP osuđen je na dvije godine zatvora nakon što je proglašen krivim da je 21. februara 2016. Mehmeda Mušanovića pancericama izudarao u stomak nanijevši mu tako teške tjelesne povrede.

Muniri Zildžić dvije i po godine robije za 12 prevara: Obećavala posao i debelo naplaćivala

TUZLA - Kantonalni sud Tuzla potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla za Muniru Zildžić iz Tuzle, koja je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci zbog produženog krivičnog djela prevara.

Reklame

Najčitanije