Film i serije

"Bićemo prvaci sveta" prevazilazi očekivanja

"Bićemo prvaci sveta" prevazilazi očekivanja
"Bićemo prvaci sveta" prevazilazi očekivanja

JAGODINA - Ekipa filma "Bićemo prvaci sveta" saglasila se večeras u Jagodini da su reakcije gledalaca u potpunosti prevazišle njihova očekivanja, mada su se nadali da će gledanost biti velika.

Reditelj filma Darko Bajić istakao je na konferencji za novinare da je tek počelo prikazivanje u Srbiji i da će to ostvarenje gledaoci videti širom regiona.

"Ono što su dobri poeni ovog filma su mladi talentovani glumci, glumci iz celog regiona bivše Jugoslavije, ovde su se skupile različite škole glume", rekao je Bajić i dodao da će film biti interesantan za region, jer "svi vole da gledaju filmove i  jednih i drugih".

"Nekada smo bili jedna kinematografija", dodao je on.

Bajić je ukazao da se film i njegova priča vezuje za nešto što danas nedostaje.

"Pre dvadesetak godina imali smo teške trenutke, sada je vreme da se ponovo vratimo starim vrednostima, tim trenucima i vremenu, da bi generacije koje dolaze upoznale talente koje smo imali u našoj zemlji, videli kako je to nekada bilo", istakao je Bajić.

On je dodao da to nisu bila samo "dobra stara vremena", već vremana kada je društvo znalo da prepozna talenat i te talentovane mlade ljude usmeri i pomogne im da postanu svetski prvaci.

’’Film upravo govori o tome - o energiji koja spaja gledaoce i film, što je i najvažnije’’, kazao je reditelj.

Bajić smatra da bi trealo zauvijek prestati sa pričama da je to bilo vrijeme komunizma, socijalizma i "neko drugo vreme", već vidjeti šta je tada, prije 30 - 40 godina bilo dobro.

"Poslednjih nekoliko godina pravimo filmove o ljudima koji su došli do velikog uspeha u svojoj profesiji, sticajem okolnosti to je sada sport, ali mislim, siguran sam u to, da treba  praviti  filmove, ne samo dokumetrane, o ljudima koji su postigli nešto u svom životu i svim sferama", siguran je Bajić.

On kaže da mu je dosadilo da gleda filmove o malim ljudima i njihovim problemima.

"Hajde da pravimo filmove o ljudima koji imaju šta da kažu, da se prisetimo onih koji su u svojim profesijama dostigli vrhunac", rekao je Bajić i dodao da kroz film treba mladim generacijama pokazati kako da se kroz život bore i postanu svjetski prvaci.

Član produkcijskog tima Intermedia Network Aleksandar Radošević podsjetio je da je film četvrti dan na turnejui po Srbiji, da ga je već videla publika u Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu, Nišu, a da interesovanje za film prevazilazi sva njihova  očekivanja.

On je dodao da predstoje premijere još u pet gradova u Srbiji, a zatim i u regionu - 10. marta u Podgorici, 12. u Zagrebu, 13. u Ljubljani i 19. u Skoplju.

"Do sada su reakcije stvarno iznad naših očekivanja. Očekivali smo dobru gledanost, a ovo interesovanje nas motiviše da pravimo filmove koji afirmišu vrednosti", rekao je Radošević.

O svojim ulogama u filmu govorili su glumci Nebojša Popović, Marko Janketić, Aleksandar Radojčić, Tamara Dagičević i Nina Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije