Film i serije

Četvorka uhapšena zbog smrti Hofmana?

Četvorka uhapšena zbog smrti Hofmana?
Četvorka uhapšena zbog smrti Hofmana?

Njujorška policija uhapsila je četiri osobe u stanu u Ulici Mot u utorak veče nakon dojave da je zgrada u Kineskoj četvrti izvor heroina od kojeg je umro Filip Simor Hofman, piše "Daily News".

Policija je lišila slobode dva muškarca pedesetih, te momka i djevojku dvadesetih godina sa Menhetna, za koje se smatra da su heroinom snabdijevali Hofmana. Istovremeno, pronađeno je i više od 350 kesica heroina.

Ipak, još nije najjasnije da li su oni prodali smrtonosni heroin glumcu ili su samo bili dio većeg kruga distributera ilegalnih supstanci. Policija je u utorak kasno naveče još ispitivala osumnjičene, dok su testovi za to vrijeme odbacili jednu teoriju o smrti oskarovca, a riječ je o onoj da heroin nađen kod glumca sadrži fentanil.

Preciznije, iz policije su naveli da njihove početne analize 70 plastičnih kesica iz stana u kojem je pronađeno Hofmanovo tijelo pokazuju da sadrže heroin, ali da nema tragova fentanila, moćnog analgetika povezanog sa 22 smrtna slučaja usljed predoziranja u Pensilvaniji, tokom posljednjih nekoliko mjeseci.

Hofman je bio "čist" više od dvije decenije, ali se prošle godine prijavio na rehabilitaciju, nakon povratka narkoticima.

U posljednje vrijeme glumac je prisustvovao okupljanjima "Anonimnih alkoholičara", blizu Vest Vilidža, gdje se predozirao. Ipak, oni koji redovno posjećuju sastanke kažu da se Hofman pojavljivao samo povremeno, te da je bio poznat po tome što je poznavao program, ali ne i bio aktivno uključen u njega.

"Moje iskustvo je da ako niste u samom programu takve stvari se, očekivano, dešavaju. S druge strane, ako ste u njemu, takve stvari su rijetke, pogotovo ako imate djecu", rekao je jedan od članova "Anonimnih alkoholičara", aludirajući na način na koji je Hofman skončao svoj život.

Patolozi su kazali da tek treba da se potvrdi Hofmanov uzrok smrti, a njegov portparol je izjavio da će opijelo biti održano u Njujorku, ali isključivo za porodicu i bliske prijatelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije