Film i serije

Emotivno putovanje sa Neposlušnima

Emotivno putovanje sa Neposlušnima
Emotivno putovanje sa Neposlušnima

Film "Neposlušni", rediteljke Mine Đukić iz Srbije, prikazan je u ponedjeljak naveče u takmičarskom programu "Sundancea", najvećeg festivala nezavisnog filma u SAD.

To je ujedno bila i svjetska premijera ovog filmskog ostvarenja, a projekcija ovog debitantskog filma na prestižnom festivalu je prva od pet najavljenih. U Park Sitiju, u državi Juta, našla se i ekipa "Neposlušnih", koja je nakon projekcije sa ponosom pozirala fotografima te odgovarala na pitanja o priči filma.

Rediteljka je istakla da se nada da je njen film emotivno pomjerio posjetioce, jer samo na taj način ona može da osjeti da ono u šta je čvrsto vjerovala ima smisla.

"Neposlušni" su uvršteni u selekciju svjetske drame među ukupno 12 ostvarenja "dolazećih filmskih talenata koji nude svježe perspektive i inventivne stilove".

Đukićeva je uoči puta u Ameriku izjavila da je srećna što je njen film prepoznao festival koji afirmiše baš onaj oblik bavljenja filmom koji nju zanima, a to je "istraživački, baziran na dijeljenju energije ljubavi sa ostalim članovima ekipe, više intiman i ličan, zasnovan više na želji za iskustvom nego za proizvodnjom".

"Film 'Neposlušni' bavi se problemom poznog odrastanja, situacijom u kojoj znaš da je nužno sazrevanje i neki izvestan put, ali nisi siguran da je taj put baš ono što želiš i pitaš se da li je to nešto što su ti drugi nametnuli ili je to tvoj izbor", pojasnila je Đukićeva temu filma.

Film je u cjelini sniman na teritoriji Vojvodine, u rodnom kraju autorke. Glavne uloge tumače Hana Selimović i Mladen Sovilj.

Evropska premijera već je najavljena na festivalu u Roterdamu, a publika u našem regionu moraće da se strpi do proljeća da bi ga pogledala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije