Film i serije

"Igra prijestola" srušila HBO kanal

"Igra prijestola" srušila HBO kanal
"Igra prijestola" srušila HBO kanal

Koliko je bilo interesovanje za prvu epizodu nove sezone serije "Igra prijestola" najbolje svjedoči činjenica da je HBO GO kanal, čija je serija, tokom emitovanja u jednom momentu "pao".

Umjesto da svoju omiljenu seriju bezbrižno pogledaju preko ovog streaming servisa, HBO GO se obratio korisnicima putem Twittera s porukom: "Izgleda da imamo problema u Kraljevstvu. Izvinjavamo se zbog neugodnosti. Uskoro ćemo vas obavijestiti detaljnije."

Naravno, problemi su razljutili fanove, koji su svoje nezadovoljstvo izrazili preko društvenih mreža, a još nije poznato koliko se korisnika susrelo s ovim problemom.

I pored ovog problema, obožavaoci, bar neki, su uspjeli da se uvjere da su mjesecima unaprijed emitovane najave istinite, jer je već u prvoj epizodi bilo svega - od nasilja, seksa do zmajeva u izobilju.

Nova sezona prati dalji tok borbe za prijesto između Vesterosa i Esosa, koji su sada suočeni i s novom prijetnjom u vidu armije zombija, koji dolaze sa sjevera.

Sudbina kralja Džefrija takođe je jedna od ključnih priča u ovoj sezoni, a mnogi fanovi serije i knjige žarko žele saznati hoće li se autori strogo držati književnog predloška i na koji će način uticati na priču ako naprave promjene u razvoju njegovog lika.

Zlokobna fraza "Zima dolazi" kao i "Gdje su moji zmajevi", rečenica koju često ponavlja plavokosa kraljica-ratnica Deneris Targarijen, postale su kultne fraze legije obožavalaca.

Serija je, zahvaljujući komplikovanijoj priči, raskošnoj produkciji i spremnosti da ubije glavne protagoniste na nezamislivo užasan način  postala miljenik kritičara. Rečenica "Niko nije bezbjedan" postala je nezvanična fraza ove serije, a nagađanje koji će lik nestati dio zabave. Popularnosti ove serije u našem regionu doprinosi i činjenica da se neke scene snimane u susjednoj Hrvatskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije