Film i serije

Izbjegli smrt zahvaljujući dublerima

Izbjegli smrt zahvaljujući dublerima
Izbjegli smrt zahvaljujući dublerima

Jedan od razloga zašto glumci sami ne snimaju opasne scene je da se izbjegnu povrede.

Uglavnom se za te scene angažuju dubleri koji liče na glumce i koji zbog dobre zarade pristaju na svakakve uslove. U nastavku vam donosimo mračnu pozadinu nekih popularnih filmova u kojima su stradali dubleri.

"XXX"

Dubler Vina Dizela Hari L. O'Konor snimao je scenu u kojoj se po čeličnoj sajli morao spustiti na podmornicu. Spletom okolnosti punom se brzinom zabio u most i umro na licu mjesta. Scena je na kraju ipak uvrštena u film (bez prikaza smrti, naravno) kako bi se iskazala počast O'Konoru.

"Troja"

Džordž Kamilier bio je dubler za Breda Pita na filmskom setu "Troje". U jednoj od scena slomio je nogu. Prevezen je u bolnicu i nekoliko dana kasnije doživio infarkt zbog ugruška koji mu je iz noge došao u srce.

"The Expendables 2"

Kun Liu bio je dubler glumca Džet Lija u filmu nakrcanom akcijskim zvijezdama. Dok je glumio u akcijskoj sceni, Kun Liu je poginuo od eksplozije na lokaciji u Bugarskoj. Imao je samo 26 godina, a njegova je porodica tužila koordinatora dublera i producentsku kuću.

"Top Gun"

Art Šol rođen je 1931. godine. Cijeli je život bio zaljubljenik u avione, a bio je i vlasnik škole za vožnju aviona. Uz to je za Holivud snimao akcijske scene. Posljednju je snimio za "Top Gun" i Toma Kruza. Nakon što je u jednom trenutku tog dana, 16. septembra 1985. godine, izgubio kontrolu nad avionom, ni on ni avion nikada nisu pronađeni.

"Twillight Zone"

Glumac Vik Morov, te dvoje djece glumaca od sedam i osam godina poginuli su nakon što je na njih pao helikopter iz kojeg je snimana jedna scena. Eksplozija je zahvatila rep helikoptera, nakon čega se on počeo nekontrolisano vrtjeti. Cijela je posada preživjela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije