Film i serije

"Kad zaradim tri miliona, postaću samo narkoman"

"Kad zaradim tri miliona, postaću samo narkoman"
"Kad zaradim tri miliona, postaću samo narkoman"

Prvi dokumentarni film o Kurtu Kobejnu koji je dobio odobrenje njegove porodice biće prikazan u maju, a otkriće neke informacije o grupi "Nirvana" koje su do sada bile nepoznate javnosti.

Krist Novoselić, basista i suosnivač "Nirvane", otkrio je da je Kobejna svaka loša kritika potresala više nego bilo koga drugog u bendu jer je bio najosetljiviji od svih. Nažalost, prva kritika jednog od prvih "Nirvaninih" singlova "Love Buzz", koju je objavio lokalni časopis iz Mičigena, bila je veoma loša.

Kobejn se osjećao poniženo i bijesno nakon te rane kritike, ispričao je Novoselić.

Poznata je činjenica da su Kobejn i njegova supruga Kortni Lav zajedno uzimali heroin, a sama Kortni je ove godine priznala da je bila na drogama i u vrijeme trudnoće sa Fransis Bin Kobejn.

U dokumentarnom filmu Kortni otkriva da joj je Kurt jednom rekao: "Kada zaradim tri miliona dolara, postaću običan narkoman."

Aron Burkhard, prvi bubnjar "Nirvane", ispričao je da Kurt nije bio nesrećan, uprkos tome što većina tako misli, već da je imao veliki problem sa heroinom.

U početku, članovi "Nirvane" bi se okupljali u dnevnoj sobi Kurta Kobejna, gdje su svirali samo za odabrane. Tu su pili jeftino pivo, konzumirali marihuanu, a prijatelji su dolazili da ih slušaju.

Veliki broj scena u dokumentarnom filmu ispunjen je grubim šalama koje je Kobejn zbijao na račun Aksela Rouza, pjevača grupe "Guns 'n' Roses".

Pojava koja se veoma primjećuje u dokumentarnom filmu jeste da su Kobejn i ostatak benda mrzili davanje intervjua. Dešavalo se da čak i opsuju novinare koji bi im tražili izjave.

Kurt Kobejn nađen je mrtav 8. aprila 1994. u svojoj kući, a prema nalazima obdukcije, izvršio je samoubistvo tri dana ranije, upucavši se u usta iz kratke puške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije