Film i serije

Kanski festival: Počela trka za Zlatnu palmu

Kanski festival: Počela trka za Zlatnu palmu
Kanski festival: Počela trka za Zlatnu palmu

KAN - Projekcijom filma "La Tete Haute", francuske režiserke Emanijel Berko večeras je počeo 68. Filmski festival u Kanu, javlja AA.

Ovo je prvi put nakon 27 godina da Festival počinje filmom koji je režirala žena, nakon što je režiserka Diane Kuris 1987. godine otvorila jednu od najprestižnijih filmskih smotri na svijetu filmom "Man in Love". 

Izabela Roselini, Džulijan Mur, Naomi Vats, Emanijel Devos, Gijom Galijen, Emanuel Bear i drugi izašli su na crveni tepih.

Naomi Vats se pojavila u sivoplavoj haljini iz kolekcije dizajnerske kuće Eli Sab za proljeće ljeto 2015, sa suknjom od perja.

Na crvenom tepihu bili su i Natali Portman, Džejk Džilenhal i Sijena Miler. "Proglašavam 68. Kanski festival otvorenim. Hvala svima", izjavila je na engleskom a zatim na francuskom američka glumica Džulijan Mur u dugoj crnoj haljini.

Domaćin festivala, francuski glumac Lamber Vilson, pozdravio je kopredsedavajuće žirija festivala, američke reditelje i scenariste Džoela i Itana Koena.

Scenografiju za otvaranje napravio je Benžamen Milpje, koji je sjedio pored supruge, glumice Natali Portman.

Scenografija je inspirisana filmom "Vrtoglavica" Alfreda Hičkoka. Za Zlatnu palmu će se takmičiti 19 filmskih ostvarenja, među kojima filmovi Paola Sorentina, Gasa van Santa i Đi Žangkea. Festival traje do 24. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije