Film i serije

Kusturica nastavio snimanje svadbe

Kusturica nastavio snimanje svadbe
Kusturica nastavio snimanje svadbe

TREBINJE - U Trebinju je danas ispred Sabornog hrama nastavljeno snimanje svadbe, jedne od najzanimljivijih scena u filmu "Na mliječnom putu" proslavljenog režisera Emira Kusturice.

Filmska ekipa koju je predvodio Kusturica, veliki broj statista svadbara, mladenci, pjesma, smijeh bili su veoma interesantna slika za mnogobrojne znatiželjne građane koji su se okupili i pratili višečasovno snimanje.

I prošle godine svadba je izazvala najveću pažnju. Scena se ponavljala više puta, jer mladoženja nije mogao da stigne i "obori" mladu koja preplašena od zmije bježi kroz park dok joj vjenčanica pada, a ona ostaje naga.

Glumica Draginja Mileusnić, u filmu mlada, Srni je rekla da su prošlogodišnje scene bile veoma komične i uspješno odrađene i da je za njih trebalo puno kondicije, kao i da se glumački zadatak odradi na najvišem nivou.

"Uloga je bila zahtjevna i nije mi bilo lako, jer sam neke svoje lične granice morala da prekoračim, ali najvažnije je da smo poslije svega imali pozitivne utiske i da uspješno završavamo svadbu", kaže Mileusnićeva.

Ona navodi da joj ovo nije prva saradnja sa Kusturicom, jer je ranije učestvovala u "Dumu za vješanje", te dodala da joj se ovom saradnjom ispunio jedan od najvećih profesionalnih snova.

"To je čovjek koji ume da radi sa glumcima i da napravi dobru atmosferu na setu, da daje savete i da vas sasluša, a pri tom ne odbija dobre ideje", kaže Mileusnićeva i dodaje da je i izazov i zadovoljstvo raditi sa Kusturicom.

Za partnera, odnosno mladoženju, četrdesetrogodišnjeg Ranka Brajića-Braju iz Trebinja kaže da je izuzetan i "stvoren" za scenu.

Kusturica je Braju upoznao u hotelu "Platani" gdje ovaj mladić radi kao konobar, ponudio mu ulogu koju je bez razmišljanja prihvatio i zaigrao u prvom planu kadra gdje je imao i replike.

Braja kaže da nikada nije ni sanjao da bude u nekom filmskom kadru, a kamoli da bude "rame uz rame sa Kustom", te dodaje da je jedva čekao nastavak snimanja.

"Sada sam mnogo opušteniji i tome je mnogo doprinijela izvanredna glumačka ekipa zajedno sa Kusturicom, tako da nemam tremu i pokušavam da budem koncentrisan", kaže Braja i dodaje da je ovo za njega nezaboravno iskustvo, te da je ozbiljno shvatio svoju ulogu.

U šali kaže da mu "leži" ovakav glumački život i da će mu poslije ove "slave" biti malo teže ponovo da uzme tacnu u ruke, ali se, kako kaže, nada da će mu Kusta rezervisati još koju ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije