Film i serije

Meksički Glumac Gael García Bernal prvi gost programa Kafa sa...

Meksički Glumac Gael García Bernal prvi gost programa Kafa sa...
Meksički Glumac Gael García Bernal prvi gost programa Kafa sa...

SARAJEVO - Prvi gost programa Sarajevo Film Festivala (SFF) pod nazivom "Kafa sa..." bio je istaknuti meksički glumac Gael Garcia Bernal, čiji je film "Pasija ljubav" sinoć bio prikazan na otvorenju ovog festivala.

On je takođe sinoć primio i nagradu "Počasno Srce Sarajeva 2014." za izvanredni doprinos filmskoj umjetnosti i strastvenoj podršci razvoja SFF-a.

U neformalnom razgovoru, Bernal je publici govorio o svojim glumačkim počecima, dosadašnjem radu, ali i budućim planovima.

"Nikada nisam mislio da ću biti glumac i vrlo mi je čudno biti danas u Sarajevu i govoriti o filmu. Moji roditelji su bili glumci, ali ja sam uvijek mislio da ću biti nešto drugo. Zbog toga sam studirao filozofiju u Meksiku koja mi je kasnije pomogla da shvatim glumu", kazao je Bernal.

Dodao je da mu je trebalo mnogo vremena da se odluči za posao glumca za koji kaže da je spoj instinkta, racionalizma i empatije.

"Ono najprivlačnije u glumi je odlazak na mjesto koje ustvari ne postoji i mogućnost uživanja u tom svijetu", poručio je Bernal.

U posljednjih 20 godina glumio je u više od 40 filmova, kratkih i televizijskih programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije