Film i serije

"Moj Dilbere" uvod u sevdah operetu

"Moj Dilbere" uvod u sevdah operetu
"Moj Dilbere" uvod u sevdah operetu

Spot za numeru "Moj Dilbere" biće promovisan sutra u banjalučkom restoranu "Kazamat" na tvrđavi Kastel u 19 časova, a u isto vrijeme spot će doživjeti i svoju televizijsku premijeru na programu Radio-televizije Republike Srpske.

Numera je iz kratkometražnog filma  "Ah, što ćemo ljubav kriti", koji je završni master rad glumca i reditelja Duška Mazalice na Fakultetu dramskih umjetnosti  u Beogradu, a koji će svoju premijeru doživjeti krajem godine.

"Radnja filma je smještena u vremenu sukoba tradicionalnih običaja i iskrene ljubavi, a ispričana je bez dijaloga, koju prati pjesma kao naracija", ističe Mazalica.

On ističe da je ovaj neobičan pristup tematici žanrovski određen kao sevdah opereta. 

Tradicionalne pjesme "Moj Dilbere", "Mila majko, šalji me na vodu"  i  "Ah, što ćemo ljubav kriti" prate naraciju skrivenih unutrašnjih osjećanja.

"Pjesme na svoj način pjeva Marija Šestić uz pratnju Siniše Stjepanovića, a  svaka od tih pjesama biće predstavljena kao muzički spot koji neće otkrivati osnovnu priču filma", dodaje Mazalica.

Po riječima glumca i reditelja, iz tog razloga svaki od tih spotova zaslužuje posebnu premijeru i događaj koji je ujedno kampanja kratkog igranog filma "Ah, što ćemo ljubav kriti", te promocija talenata kakav je Marija Šestić, kao i očuvanje kulturne muzičke baštine. 

Mjesto i vrijeme održavanja premijera video-spotova za pjesme "Mila majko, šalji me na vodu"  i  "Ah, što ćemo ljubav kriti", biće naknadno saopšteni, a završni događaj, premijerno prikazivanje filma, planiran je za kraj 2015. godine i biće održan u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije