Film i serije

Moreti, Odijar, Hajnes i Garone u trci za "Zlatnu palmu"

Moreti, Odijar, Hajnes i Garone u trci za "Zlatnu palmu"
Moreti, Odijar, Hajnes i Garone u trci za "Zlatnu palmu"

Za ovogodišnju "Zlatnu palmu" na Kanskom festivalu konkuriše 18 filmova, a među kandidatima su i autori koji su već osvajali nagrade na najvećoj filmskoj smotri.Tako će se Nani Moreti predstaviti filmom "Madre mia" i pokušati da ponovi uspjeh koji je postigao ostvarenjem "Soba moga sina".

U zvaničnoj konkurenciji je i Žak Odijar sa filmom "Privremena priča", Stefani Brize sa "Jednostavnim čovjekom", Mateo Garone sa "Pričom nad pričama"...

Možda najočekivaniji film među filmofilima jeste ostvarenje Toda Hajnesa "Kerol", a na listi je i stari kanski "vuk" Hu Hsjao Hsijen sa "Ubicom".

Kore-Eda Hirokazu, već nagarađivan u Kanu, dolazi sa novim ostvarenjem "Naša mala sestra", a posebno iščekivanje vlada za film Džastina Kurcela "Magbet".

U trci za "Zlatnu palmu" su i Paolo Sorentino te Gas Van Sant sa "Morem drveća" kao i Denis Vilnev sa "Sikariom".

Listu filmova koji su u konkurenciji za "Palmu", kao i liste filmova za druge programe, predstavio je na pres-konferenciji u Parizu selektor Tjeri Fremo.

Festival ove godine traje od 13. do 24. maja, a glavnim žirijem predsjedavaju braća Koen, koji su višestruko nagrađivani u Kanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije