Film i serije

Na "Jahorina film festivalu" 85 filmova iz 30 država

Na "Jahorina film festivalu" 85 filmova iz 30 država
Na "Jahorina film festivalu" 85 filmova iz 30 država

ISTOČNO SARAJEVO - Na Osmom međunarodnom festivalu ekološkog turističkog filma "Jahorina film festival", koji će početi sutra, biće prikazano ukupno 85 filmova iz 30 država.

U okviru ceremonije otvaranja Festivala sutra uveče u 19.00 časova u Kulturnom centru Pale biće prikazan igrano-dokumentarni film "Lauš" Branke Bašević, koji je na nedavno održanom festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu ostvario veoma zapaženu ulogu. Svečanoj premijeri u BiH prisustvovaće članovi ekipe ovog filma, snimatelji, producenti i ostali učesnici.

U programu Festivala od 1. do 4. oktobra u dvije festivalske kategorije autori će se boriti za jednu od devet zvaničnih nagrada, i to: gran pri festivala za najbolji film, bez obzira na kategoriju, zatim zlatna, srebrena i bronzana borovnica za najbolji turistički film, zlatna srebrena i bronzana lincura za najbolji ekološki film, te zlatni javor za najbolji kratki promotivni film i najbolji animirani film.

U pratećim programima 2. oktobra predviđena je posjeta Višegradu, gdje će gosti festivala biti u prilici da upoznaju Andrićgrad, a predviđena je i vožnja brodom na kojem će biti održana i prva pres konferencija, saopšteno je iz "Jahorina film festivala".

Za 3. oktobar predviđena je posjeta Sarajevu i Bosanskom kulturnom centru, gdje se odvijaju projekcije iz zvaničnog programa, te Istočnom Sarajevu, gdje je predviđena dodjela nagrada za "Najbolji ekološki projekat u BiH".

Gosti festivala će 4. oktobra biti u prilici da se upoznaju sa ljepotama olimpijske Jahorine, te da se provozaju šestosjedom, nakon čega je predviđen okrugli sto o temi "Izazovi životne sredine, od lokalnih do globalnih".

Festival će biti zatvoren istog dana u 19.00 časova u hotelu "Damis" u Palama.

Pokrovitelj osmog Međunarodnog festivala ekološkog i turističkog filma "Jahorina film festivala" su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo životne sredine i turizma FBiH, Fond za zaštitu životne sredine Srpske i Fond za zaštitu okoliša FBiH. Generalni sponzor festivala je kompanija "BH telekom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije