Film i serije

Neponovljiv spoj ljepote i ličnosti

Neponovljiv spoj ljepote i ličnosti
Neponovljiv spoj ljepote i ličnosti

Legendarna holivudska zvijezda i dobitnica "Oscara", glumica Lorin Bekol, preminula je u utorak u 89. godini. Filmska diva, koja je slavu stekla u "zlatno doba" Holivuda, umrla je u svojoj kući u Njujorku od posljedica moždanog udara.

"Sa dubokom tugom, a ipak sa velikom zahvalnošću na njenom nevjerovatnom životu, potvrđujemo da je Lorin Bekol preminula", objavila je fondacija "Bogart" na svom Twitter profilu.

Žena snažne volje, sa pogledom koji je govorio više od riječi, vlasnica najzavodljivijeg glasa u svijetu filma, to je bila Lorin Bekol.

Otvorenost, neposrednost i dolično ponašanje krasili su je u mladosti, a spoj ličnosti i izgleda činili su je neodoljivom damom.

Zagonetni pogled svijetlih očiju, senzualne usne i gotovo opipljiva harizma učinili su je najangažovanijim fotomodelom modnog časopisa "Harper's Bazaar"

Rođena 1924. godine u Njujorku kao Beti Džoan Perski, Lorin Bekol počela je sa 19 godina uspješnu karijeru modela, poslije čega je dobila poziv da igra u filmu "Imati i nemati" sa tada već slavnim glumcem Hemfrijem Bogartom.

To je bio početak ne samo jedne sjajne glumačke karijere, nego i jedne od najvećih holivudskih ljubavnih priča, pošto se sljedeće godine udala za Bogarta.

U partnerstvu s Bogartom snimila je hitove "Duboki san", "Mračni prolaz" i "Ostrvo Largo", a sa Merilin Monro film "Kako se udati za milionera".

Lorin Bekol bila je poznata kao jedna od najljepših glumica svog vremena, a igrala je u klasicima poput "Ki Largo" i "Veliki san".

Tokom duge filmske karijere glumila je i u filmovima poput "Misery", "Dogville" i "Pret-a-Porter", a jedan od posljednjih većih angažmana bio joj je 2004. kad je u animiranom filmu "Pokretni dvorac" dala svoj glas Vještici od Pustoši.

Bila je udata za Bogarta, bila je velika ljubav Frenka Sinatre, a kasnije se udala za još jednog oskarovca Džejsona Robartsa.

Za rad u pozorištu i na filmu više puta je nagrađivana i bila je dobitnica "Tonyja", dva "Zlatna globusa", a 2009. Američka filmska akademija dodijelila joj je "Oscara" za naročite zasluge u filmskoj industriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije