Film i serije

Noćna straža ostala bez člana

Noćna straža ostala bez člana
Noćna straža ostala bez člana

Glumački veteran iz Sjeverne Irske Džej Džej Marfi preminuo je iznenada, četiri dana nakon snimanja prvih scena nove sezone popularne serije "Igra prijestola".

Marfi, koji je takođe imao ulogu u nadolazećem filmu o Drakuli, preminuo je u 86. godini, a odana mu je počast širom pozorišne, televizijske i filmske industrije.

Glumac se pridružio trupi serije "Igra prijestola" krajem prošlog mjeseca, a našao se u ulozi sera Denisa Malistera, najstarijeg člana "Noćne straže", te je bilo planirano da ovih dana snimi još scena.

Kazao je prijateljima da je uzbuđen što će raditi na serijalu, čija se peta sezona trenutno snima upravo u Sjevernoj Irskoj.

Još nije objelodanjeno da li će američki producenti ponovo napraviti audiciju za ulogu ili će narediti scenaristima da preprave scene u kojima je Marfi trebalo da glumi.

Visokobudžetni film "Dracula Untold", koji je takođe sniman u Sjevernoj Irskoj, uključuje ulogu seoskog starješine u kojoj se pojavljuje Marfi, a glumio je i u seriji "The Sparticle Mystery", dječjeg izdanja kanala BBC.

Njegovi ostali filmovi uključuju "Mickybo and Me", "Cal" i "Angela's Ashes", ali će ipak najbolje ostati upamćen kao pozorišni glumac, koji je završio "Ulster Group Theatre School" 1948. godine.

Radio je dugo godina u "Lyric" teatru u Belfastu, gdje su internacionalno popularni glumac Lijam Nison i njegov kolega Kieron Hajndz učili vještinu glume uz Marfija.

Glumac je takođe bio i dugogodišnji član sindikata glumaca "Eqiuty".

Filip Jang, Marfijev agent, naveo je da je otišao jedan divan glumac.

"Nikad nisam naišao na čovjeka sa više duha, strasti i ljubavi prema svome zanatu", rekao je Jang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije