Film i serije

"Olivier" u rukama Zrinke Cvitešić

"Olivier" u rukama Zrinke Cvitešić
"Olivier" u rukama Zrinke Cvitešić

Hrvatska glumica Zrinka Cvitešić proglašena je najboljom glumicom u mjuziklu na dodjeli najvažnije britanske pozorišne nagrade "Olivier", koja je održana u nedjelju naveče u Kraljevskoj operi u Londonu.

"Hvala vam što ste mi potvrdili da sam donijela dobru odluku kad sam odlučila da se neću bojati pozornice na 'West Endu'", rekla je Cvitešićeva preuzimajući ovo prestižno priznanje.

Mjuzikl "Once", za koji je Cvitešićeva i bila nominovana, bio je u konkurenciji za nagradu "Olivier" u šest kategorija, a osvojio ju je i u kategoriji izuzetnih dostignuća u muzici.

"Ne znam jeste li svjesni toga, ali upravo ste promijenili hrvatsku povijest", bile su riječi Cvitešićeve u Londonu.

Produkcija mjuzikla "Once" nastala je prema niskobudžetnom filmu koji je prije nekoliko godina osvojio "Oscara", a ova priča, postavljena na londonskom "West Endu", već je nanizala mnogo nagrada, među kojima je neke osvojila upravo Cvitešićeva.

Nagradu za najboljeg glumca na dodjeli nagrada "Olivier" osvojio je Gavin Krel za ulogu u najboljem novom mjuziklu "Knjiga Mormona", koji je osvojio nagradu u četiri kategorije.

Komad Lusi Kirkvud "Chimerica" o isprepletenim sudbinama Kine i SAD osvojio je pet trofeja, uključujući nagradu za najbolji novi komad i režiju za Lindzi Tarner.

"Duhovi" Henrika Ibzena osvojili su nagradu za najbolje ponovno izvođenje, najbolju glumicu Lesli Manvil i najboljeg sporednog glumca Džek Louden.

Nagrada "Olivier", britanski ekvivalent brodvejskom "Toniju", dodjeljuje se za dostignuća u londonskom pozorištu, mjuziklu, plesu i operi. Osnovana je 1976. godine, a pobjednike bira žiri sastavljen od profesionalaca i publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije