Film i serije

Otvoren kafe iz Prijatelja

Otvoren kafe iz Prijatelja
Otvoren kafe iz Prijatelja

Fanovi jedne od najpopularnijih američkih serija - "Prijatelji" konačno su dobili priliku da popiju kafu u kafiću u kojem su to činili i njihovi slavni idoli.

Naime, poznati kafe "Central Perk" iz serije, u kojem su Monika, Čendler, Rejčel, Ros, Džoi i Fibi "visili", ponovo je oživio u Njujorku.

Riječ je o lokalu koji je identičan onom iz serije, iako se ne nalazi baš na istom mjestu. Zapravo, malo je onih koji znaju da kafić u kojem se ekipa često okupljala, a koji je inspirisao mnoge kafee širom svijeta, pod ovim nazivom nije postojao u Njujorku, već su scene snimljene u studiju u Los Anđelesu.

Glumac Džejms Majkl Tajler, koji je igrao Gantera, prvog dana rada kafea organizovao je specijalnu turu za posjetioce.

"Riječ je o kafeu koji je identičan onom u seriji. Lokacija, koja se spominje u seriji, je približna ovoj gdje je otvoren novi 'Central Perk'", rekao je on.

Inače, kafe je otvoren u znak obilježavanja 20 godina od emitovanja prve epizode, a radiće do 18. oktobra.

Posjetioci imaju priliku da popiju kafu, udobno se smjeste na poznatom kauču, te da uživaju u muzici. Ono što je možda najbolje od svega jeste da svi dobijaju besplatnu kafu, jer nije riječ o pravom kafeu.

Inače, sama serija je imala značajan uticaj na popularnu kulturu širom svijeta, prije svega na modne detalje. Neke od njihovih uzrečica postale su planetarno popularne, pa se i danas koriste u svakodnevnom govoru.

O tome kakav je uticaj imala govori i podatak da je veliki broj imigranata učio engleski gledajući "Prijatelje". Inače, završna epizoda emitovana 6. maja 2004. bila je jedna od najgledanijih u televizijskoj istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije