Film i serije

"Pepeljuga" stiže u martu

"Pepeljuga" stiže u martu
"Pepeljuga" stiže u martu

Helena Bonam Karter kao dobra vila, Kejt Blanšet kao zla maćeha, Ričard Maden kao princ, a Lili Džejms kao Pepeljuga nalaze se zajedno u magičnoj filmskoj ekranizaciji poznate bajke koja u bisokope stiže u martu naredne godine.

Tako se u moru ekranizacija popularnih priča i bajki i drugih podsjetnika na djetinjstvo, pojavila još jedna pa će se Pepeljuga prvi put naći u filmu, pola vijeka nakon slavne animirane verzije.

Iako je originalna verzija braće Grim, po kojoj je nastao prvi Diznijev crtani film, bila surovija od svog animiranog nasljednika, svim djevojkama ostala je usađena priča o romantičnom pronalaženju vlastitog princa. Radnju znamo skoro svi napamet- nakon smrti oca, lijepa i skromna Pepeljuga ostaje da živi u istoj kući sa zlom maćehom i dvije polusestre te mora da im bude sluškinja. Uz pomoć dobre vile jednom prilikom uspijeva otići na veliki bal i plesati s princom, ali prilikom odlaska u ponoć gubi cipelicu pomoću koje je princ kasnije traži po cijelom kraljevstvu.

Volimo gledati priče sa srećnim krajem, pogotovo ako je u njima odlična glumačka postava koja se nalazi u novom filmu "Pepeljuga".

Inače, glavnu ulogu u "Pepeljuzi", čija će svjetska premijera biti 13. marta 2015, trebalo je da tumači Ema Votson, koja je iz nepoznatih razloga odustala, pa je njeno mjesto zauzela 24-godišnja britanska glumica.

Princa glumi popularni Ričard Maden, poznatiji kao Rob Stark iz serije "Igra prijestola".

Film "Pepeljuga" je režirao slavni glumac, reditelj i producent Kenet Brana, a scenario je adaptirala Alin Broš Mekena, koja je radila na filmovima "Đavo nosi Pradu" i "Kupili smo zoološki vrt".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije