Film i serije

Posljednji ispraćaj Bore Todorovića 10.jula

 Posljednji ispraćaj Bore Todorovića  10.jula
Posljednji ispraćaj Bore Todorovića 10.jula

BEOGRAD - Komemoracija glumcu Bori Todoroviću biće održana u četvrtak, 10. jula, u 13.00 časova u pozorištu "Atelje 212", a kremacija istog dana u 16.00 časova na Novom groblju u Beogradu.

Na komemoraciji će govoriti Emir Kusturica, Jelisaveta Seka Sablić, Voja Brajović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Mira Banjac, Branka Petrić, Milena Dravić, Duško Kovačević, Branislav Lečić, Ivana Dimić i Dejan Mijač, objavljeno je na sajtu "Ateljea 212".

Bora Todorović, jedan od najpopularnijih glumaca u bivšoj Jugoslaviji, preminuo je juče u 84. godini u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.

Velikan srpske glumačke scene ostvario je niz značajnih filmskih, pozorišnih i televizijskih uloga. Ostaće upamćen po ulogama u filmovima "Maratonci trče počasni krug","Balkan ekspres", "Dom za vešanje" i "Profesionalac".

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada - osvojio je Sterijinu nagradu za ulogu u predstavi "Maratonci trče počasni krug", nagradu Ćuran za uloge u predstavama "Maratonci trče počasni krug", "Mrešćenje šarana", "Pseće srce", "Lari Tompson - tragedija jedne mladosti", nagradu "Zoranov brk" za ulogu u predstavi "Povratak", nagradu Pavle Vujisić za životno djelo i Gran pri za ulogu u "Profesionalcu" u Kanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije