Film i serije

Preminuo bh. glumac Dragan Milanović

Preminuo bh. glumac Dragan Milanović
Preminuo bh. glumac Dragan Milanović

ZENICA - U četvrtak, 19. septembra, u Zenici je u devedeset i četvrtoj godini života preminuo Dragan Milanović, penzionisani glumac Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Dragan Milanović je bio prvak drame i dugogodišnji član glumačkog ansambla BNP-a Zenica. U periodu od 1959. do 1983. godine, tumačeći uloge u više od stotinu predstava, dao je neprocjenjiv doprinos razvoju i uspjesima BNP-a Zenica. Igrao je u kultnim predstavama zeničkog pozorišta, među kojima su 'Kod večite slavine', 'Derviš i smr', 'Ugursuz', itd., koje su sredinom šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća osvajale nagrade na najznačajnijim festivalima na prostorima bivše Jugoslavije. Na taj način dao je dragocjen doprinos uspjesima bosanskohercegovačkog teatra u cjelini.

Dragan Milanović je, takođe, u periodu od 1949. do 1957. godine, bio i član Glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Tuzla.

Komemorativni skup bit će održan u subotu 21. septembra 2013. godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica sa početkom u 12 sati. Sahrana će se obaviti istog dana u 16 sati na Gradskom groblju „Prašnice“ u Zenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije