Film i serije

Ruski dom će sarađivati i sa Kusturicom

Ruski dom će sarađivati i sa Kusturicom
Ruski dom će sarađivati i sa Kusturicom

BEOGRAD - Dobar primjer nove strategije Ruskog doma, koji je nezaobilazni dio pejzaža srpske prijestonice, je saradnja sa svijetom umjetnosti, a posebno mjesto u radu zauzima i saradnja sa proslavljenim filmskim umjetnikom Emirom Kusturicom.

U novoj sezoni vidjeće se i rezultati saradnje Ruskog dom sa Institutom Ivo Andrić koja je dogovorena putem sporazuma, rekla je rukovodilac sektora informacija Ruskog doma Elena Zelinskaja.

Ruski dom, dodala je ona, i dalje za cilj ima da ostane centar i koordinira rad svih koji su privrženi ruskoj kulturi, i to uz pomoć postojećih, ali i novih projekata koji bi pronalazili dodirne tačke između ruske i srpske kulture, piše list "Danas"

Ruski dom je krajem prošle godine dobio novog rukovodioca Nadeždu Kuščenkovu koja je obogatila svojim iskustvom rad ove institucije.

U Beogradu je gostovao poznati ruski glumac Sergej Bezrukov, kao i teatar Volkov, trijumfalno je nastupila poznata operska pjevačica LJubov Kazarnovskaja, Terem-kvartet, državni ansambl L. Zikina i mnogi drugi, rekla je Zelinskaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije