Film i serije

Situacija Ketnis u novim Igrama gladi

Situacija Ketnis u novim Igrama gladi
Situacija Ketnis u novim Igrama gladi

Prvi najavni video trećeg dijela filma "Igre gladi: Ptica rugalica - dio prvi", jednog od najiščekivanijih ovogodišnjih kinematografskih ostvarenja, predstavljen je na manifestaciji "Comic-Con" u San Dijegu, a od juče je dostupan i širom interneta.

Takozvani teaser uključuje pojavljivanje glavne glumice Dženifer Lorens u ulozi Ketnis Everdin, iako samo nakratko, zatim Lajema Hemsvorta, Natali Dormer u ulozi Kreside, Džulijen Mur kao Alme Koin, predsjednice Disktrikta 13, te Filipa Simura Hofmana kao Plutarha Hevensbija. Ali, još nema ni traga ni glasa od Pite, kojeg tumači Džoš Hačerson, a kojeg su u prethodnom dijelu filma oteli predstavnici Kapitola.

U novom filmu upravo Ketnis će voditi distrikte u pobuni protiv tiranije korumpiranog Kapitola.

Trejler se, uglavnom, fokusira na razgovor Koin i Plutarha o "situaciji Ketnis", a iako Dženifer Lorens izgovara samo nekoliko riječi, to je svejedno bilo sasvim dovoljno da izazove bujicu komentara širom internet foruma i društvenih mreža.

Plutarh pokušava da ubijedi Koin da je Ketnis dovoljno jaka da ujedini distrikte kako bi se pobunili, a tu je i Dormerova, zvijezda "Igre prijestola", koja bježi u Kapitol zajedno sa svojom ekipom, te postaje ključni igrač u kampanji koju će sprovesti Koinova.

Istovremeno s pojavljivanjem trejlera, objavljena je i najnovija promotivna fotografija Džene Maloun, koja igra impulsivnu Johanu Mejson, obučenu u bijelu haljinu, koja otkriva njen seksepil.

Ako je suditi po najavama, prvi dio posljednjeg dijela trilogije "Igre gladi: Ptica rugalica" trebalo bi da se pojaviti u bioskopima 21. novembra, dok se još ne spominje datum izlaska završnog, drugog dijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije