Film i serije

Skerlić nagrađen za film "Top je bio vreo" u Indiji

Skerlić nagrađen za film "Top je bio vreo" u Indiji
Skerlić nagrađen za film "Top je bio vreo" u Indiji

BEOGRAD - Na Noida internacionalnom filmskom festivalu u Delhiju (Indija) reditelj Boban Skerlić je dobio nagradu za najbolju režiju za film "Top je bio vreo", obavijestio je producent Tihomir Stanić.

Film je snimljen po romanu Vladimira Kecmanovića, u produkciji "Drina filma" iz Beograda i "Balkan filma" iz Republike Srpske.

U fokusu upečatljive i potresne filmske priče nalaze se djeca koja su nedvosmisleno i nazasluženo trpjela tokom opsade Sarajeva 1994. godine. Na velikom platnu, Skerlić oživljava živu i tešku ljudsku dramu o ljudima koje je rat i zatekao i zakovao u stambenoj zgradi u kojoj su, koliko do juče, prilično mirno i skromno živjeli, a sada strepe od topovskih granata, ali i od lokalnih uniformisanih branilaca grada.

Na Međunarodnom festivalu ratnog filma u Sevastopolju Skerlić je dobio nagradu za najbolju režiju.

Nagrade za kameru, glavnu žensku ulogu, kostim, režiju i montažu osvojene su na "Sofestu". Na "Sinema sitiju" u Novom Sadu nagrađen je mladi glumac Muhamed Dupovac, a Anita Mančić na fetsivalu u Nišu, dok je u Vrnjačkoj Banji "Top je bio vreo" osvojio nagradu publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije