Film i serije

Snima se nastavak filma "Dan nezavisnosti"

Snima se nastavak filma "Dan nezavisnosti"
Snima se nastavak filma "Dan nezavisnosti"

BEOGRAD - Dugo očekivani nastavak hit filma "Dan nezavisnosti" reditelja Rolanda Emeriha počinje da se snima 4. maja u Nju Meksiku u produkciji studija "20th Century Fox".

Film će se u bioskopima širom svijeta naći u junu sljedeće godine, najavio je danas srpski distributer "Megakom".

U nastavku će Vila Smita zamijeniti mladi glumac Liam Hemsvort, poznat po blokbasteru "Igre gladi".

"Dan nezavisnosti" je sredinom 1990-ih dao novu definiciju visokobudžetnog filma, uz atraktivne specijalne efekte i duhoviti scenario o invaziji vanzemaljaca, dok nastavak donosi priču o globalnoj katastrofi nesagledivih razmjera.

Prema sinopsisu, ljudi osmišljavaju program odbrane, koristeći vanzemaljsku tehnologiju kako bi zaštitili planetu jer predviđaju povratak okupatora. Ali, ništa ih ne može pripremiti za naprednu i daleko superiorniju vanzemaljsku silu.

Međutim, genijalnost nekoliko hrabrih muškaraca i žena može da spase svijet koji se našao na ivici propasti.

Uz Hemsvorta igraju glumci iz prvog dijela Džef Goldblum, Vivika A. Foks, Bil Pulman, Džad Hirš, a novi su Šarlot Gejnsburg, Džesi Ašer, Džoi King, Brent Spajner i Trevis Toup.

Producent prvog dijela Din Devlin na nastavku će sarađivati sa Emerihom i Haraldom Kloserom. Projekat će zaposliti oko 300 lokalnih članova ekipe i više od 4.000 statista.

"Jako sam uzbuđen što ću uraditi nastavak 'Dana nezavisnosti'. Albukerki studio sa najnovijom tehnologijom, koji je u blizini Los Anđelesa, i talentovana ekipa su upravo ono što čini Nju Meksiko pogodnim za moj film", izjavio je reditelj.

Kreativni produkcijski tim čine i Volker Engel, specijalista za vizuelne efekte i dobitnik Oskara ("Dan nezavisnosti", "2012"), direktor fotografije Markus Forderer, scenograf Beri Kusid, montažer Adam Vulf i kostimograf Lizi Kristl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije