Film i serije

Split o kontrastima i geometrijskoj formi

Split o kontrastima i geometrijskoj formi
Split o kontrastima i geometrijskoj formi

Film je odličan medij kojim mogu da prezentiram svoj, ali i rad svojih saradnika. Takođe, i sredstvo gdje mogu da spojim modu i umjetnost, kazao je Milan Senić, dizajner iz Sarajeva.

Njegov drugi modni film "Split" u režiji Zinke Bejtić nedavno je promovisan u Sarajevu, a prema Senićevim riječima, ova uspješna saradnja do sada je rezultirala sa šest projekata.

"Zinka i ja se jako dobro razumijemo i inspirišemo. Sam film promoviše serijal košulja sa akcentom na jednostavnost, kontrast i geometrijske forme", pojasnio je Senić.

Dodao je da su mu upravo muške košulje odjevni predmet koji je uvijek inspiracija i materijal za istraživanje.

Film Zinke Bejtić interpretira i vizuelno ukazuje na dva dijela cjeline, pozitivni, negativni, svijetli, tamni, prošlost i budućnost.

"Video na apstraktan način predstavlja dva modela koji interpretiraju zvuk kroz uigrane, mehaničke pokrete. Samo snimanje je bilo veoma zanimljivo, kao i odabir ljudi, s kojima ću, nadam se, i u budućnosti sarađivati", istakao je ovaj modni dizajner.

Kreacije u potpisu Milana Senića iznijeli su Bojan Popić i Vladan Gavrić, dok ostatak ekipe koja stoji iza filma čine Emir Klepo, direktor fotografije,  Almin Zrno, fotograf, Belma Zvizdić, koja je radila muziku, Vesna Mandić-Husić, make-up, dok je za frizure modela bio zadužen Eldin Nuhić.

Senić je istakao da je video kao medij prisutan u svim oblastima dizajna, kao i da je nešto što se podrazumijeva da svaki dizajner ima kao materijal.

Dodao je da se prilikom dizajniranja nikada ne vodi trendovima, jer ga mnogo više interesuju kreacije koje su neprolazne.

"Danas postoji toliko highstreet brandova koji nude veliku ponudu trendovske odjeće po povoljnim cijenama. Ja sam fokusiran na komade odjeće koji su neprolazni kao što su mala crna haljina, bijela košulja, crne hlače", rekao je Senić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije