Film i serije

"Spomenik Majklu Džeksonu" premijerno prikazan u Beogradu

"Spomenik Majklu Džeksonu" premijerno prikazan u Beogradu
"Spomenik Majklu Džeksonu" premijerno prikazan u Beogradu

BEOGRAD - Crnohumorni film "Spomenik Majklu Džeksonu" Darka Lungulova, srbijanskog reditelja, od svjetske premijere u Karlovim Varima niže uspjehe na festivalima, a konačno je u srijedu premijerno prikazan u beogradskom Sava centru.

Sudeći po reakcijama, najviše simpatija pobrao je glavni glumac filma Boris Milivojević, koji tumači lik Marka, heroja i sanjara, koji ne odustaje od snova, ma koliko nerealni bili.

Beogradska publika bez treptanja je pratila film, a najsmješnije scene nagrađivala aplauzom.

Po završetku projekcije, glumci i saradnici poklonili su se prisutnima, a Milivojević, koji je za ulogu u ovom ostvarenju dobio gran pri "Naisa" na festivalu u Nišu, čak je izlazio na bis.

"Siguran sam da svaki kraj u našoj zemlji ima nekog svog Marka. On je samo jedan hrabri čovek, koji je rešio da odsanja svoje snove. Ima i drugih takvih sanjara i optimista, onih koji neće da beže, ali se mnogi plaše, pa zato ćute", rekao je on.

Dobra energija pronijela se salom, pa su posjetioci puni utisaka napustili Sava centar.

Veliki broj poznatih ličnosti jedva je dočekao premijeru, a među njima  bili su Nataša Ninković, Isidora Minić, Zoran Kesić, Gorica Popović, Predrag Bjelac i drugi.

Film "Spomenik Majklu Džeksonu" od 6. novembra počeće da se prikazuje i u banjalučkom multipleksu "Palas".

"Za razliku od nedavne premijere filma 'Mali Budo', koji je u Banjaluku doveo glumce ovog filma, na premijeri filma nije planiran dolazak glumaca", rekla je Marina Popović, portparol "Palasa".

Istakla je da se nada velikoj posjećenosti, budući da je film osvojio velike nagrade, ta da sami kritičari imaju jako dobro mišljenje o njemu.

Lungulov je svoje ostvarenje okarakterisao kao ljubavnu priču i balkansku crnu komediju, a posebno iznenađenje kod publike izazvao je kraj priče, koji ipak nije srećan.

"Ne bih ga nazvao tužnim. Mislim da je pozitivan, jer je zajednica koja se u filmu prikazuje dobila nešto što na početku priče nije imala - zajedništvo i nadu", istakao je reditelj.

U ovoj crnohumornoj komediji Milivojević igra Marka, koji, da bi spasio umiruću varošicu u kojoj živi i spriječio ljubav svog života da ode, podiže spomenik kralju popa. U ovoj namjeri podržava ga Dragan Bjelogrlić u ulozi vojnog pilota.

Ideja glavnog lika o izgradnji spomenika privlači pristalice, ali i neprijatelje. Očajan, ali odlučan da uspije, Marko falsifikuje pismo kralja popa i tako uspijeva da ubijedi gradonačelnika i sve ostale da Majkl Džekson dolazi u njihovu varošicu na otkrivanje spomenika. Varošica najednom oživi, ljudi su puni elana i nade, a Marko uspijeva da pridobije svoju ljubav da ostane.

Tokom otkrivanja spomenika iznenada stiže vijest o smrti pravog Majkla Džeksona. Cijeli ludački slijed događaja dovodi do ispunjenja Markovog sna, ali na ironičan i neočekivan način.

U filmu, između ostalih, igraju i Nataša Tapušković, Toni Mihajlovski i Branislav Trifunović, Mirjana Karanović, Ljubomir Bandović...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije