Film i serije

"Svijet iz doba Jure" za 13 dana zaradio milijardu dolara i ušao u Ginisovu knjigu

"Svijet iz doba Jure" za 13 dana zaradio milijardu dolara i ušao u Ginisovu knjigu
"Svijet iz doba Jure" za 13 dana zaradio milijardu dolara i ušao u Ginisovu knjigu

Najnovije ostvarenje reditelja Kolina Trevora i čuvenog producenta Stivena Spilberga "Svijet iz doba Jure" zabilježio je još jedan rekord. Samo 13 dana od početka prikazivanja film je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao film koji je najbrže zaradio milijardu dolara.

Time je s trona skinuo sedmi nastavak popularne franšize "Brzi i žestoki", koji je isti iznos zaradio tek 17 dana nakon početka prikazivanja filma. Planetarna popularnost nastavka Spilbergovog klasika iz 1993. godine dokazala se već nakon prvog vikenda prikazivanja. U samo nekoliko dana film je od prodaje ulaznica zaradio 512 miliona dolara i time postao apsolutni rekorder u 2015. godini.

Inače, radnja filma smještena je u "Svijetu iz doba Jure", luksuznom parku gdje se desetine hiljada gostiju dive najvećim i najzanimljivijim živućim predistorijskim čudima. Park se nalazi na ostrvu nedaleko od Kosta Rike i najsavremenije je čudo tehnologije uz mnoštvo atrakcija koje posjetioce ostavljaju bez daha.

Svaki kutak parka nadgleda uspješna poslovna žena Kler koju neočekivano posjete rođaci, šesnaestogodišnji Zak i jedanaestogodišnji Grej. Iako je dječake na ostrvo poslala majka Karen kako bi s tetkom proveli nekoliko dana, teta Kler nema vremena baviti se njima pa im daje ulaznice za ulazak u park i prepušta ih same sebi, piše "Večernji list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije