Film i serije

Trajbeka film festival od 15. do 26. aprila

Trajbeka film festival od 15. do 26. aprila
Trajbeka film festival od 15. do 26. aprila

NJUJORK - Filmovi iz 31 zemlje, koji se bave svakodnevnim životom i u kojima igraju zvijezde poput Ričarda Gira, Džejmsa Franka ili Dakote Fening, biće prikazani na 14. Trajbeka filmskom festivalu od 15. do 26. aprila.

Više od 6.200 filmova od Kostarike i Islanda, preko Albanije i Južne Afrike prijavljeno je na festival, prenosi Rojters.

"Zaista smo inspirisani i divimo se ambiciji i sprenosti da rizikuju filmadžije koje teže da uhvate emocije i kompleksnosti svakodnevnog života", naveo je umjetnički direktor festivala Frederik Bojer.

U filmu "Franny", režisera i scenariste Endrua Renzija, Gir igra bogatog ekscentrika koji se uključuje u život kćerke mrtvog prijatelja, koju igra Feningova, i njenog supruga.

Franko je pisac koji ima spisateljsku blokadu u trileru "The Adderall Diaries" u kojem igraju i Amber Herd i Sintija Nikson i koji je rađen prema bestseler memoarima Stivena Eliota.

"Meadowland" sa Olivijom Vajld i Lukom Vilsonom bavi se nategnutim prijateljstvom para čiji sin nestaje.

Ovogodišnji festival počinje svjetskom premijerom "Live from New York!" o popularnoj emisiji "Saturday Night Live".

Među dokumentarnim filmovima koji će biti prikazani u takmičarskom programu su "Havana Motor Club", o vozačima koji se pripremaju za trku na Kubi, i "In Transit" o najprometnijoj voznoj liniji u SAD, od Čikaga do Sijetla.

Trajbeka filmski festival pokrenuli su 2001. glumac Robert Deniro, producent Džejn Rozental i investitor Kreg Hatkof kako bi revitalizovali ovaj njujorški kvart poslije napada na SAD 11. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije