Film i serije

Trash film festival od 15. septembra u Gradišci

Trash film festival od 15. septembra u Gradišci
Trash film festival od 15. septembra u Gradišci

GRADIŠKA - Kulturni centar Gradiška sa velikim zadovoljstvom svojoj publici predstavlja Trash film festival, koji već devet godina sa uspjehom organizuje Udruženje "Trash" iz Varaždina.

Naime, radi se o festivalu niskobudžetnih filmova svrstanih u 4 kategorije: akcija, borilački, naučna fantastika i horor, sa svrhom promocije alternativne kulture.

S obzirom da je ovo prva godina organizovanja Trash film festivala u Gradišci, publici će biti predstavljena retrospektiva "The best of Trash fest", selekcija najboljih filmova iz prethodnih 8 godina.

Činjenica vrijedna napomene je i da je Gradiška, uz Berlin (Njemačka) i Varaždin (Hrvatska), jedini grad u Evropi koji ima festival ovog tipa.

Otvaranje Trash film festivala u Gradišci je predviđeno za ponedjeljak, 15. septembra, kada će u 19 časova biti potpisan protokol o saradnji između Udruženja "Trash" i Kulturnog centra Gradiška. Nakon toga će biti prikazani promotivni filmovi, a druženje prisutnih će se nastaviti uz prigodan koktel i koncert rezidentnog festivalskog benda "Fakin lajsne", na otvorenoj sceni ispred KC. Uz njih će nastupiti i gradiški bend "Alter ego".

Od utorka, 16. septembra, do petka, 19. septembra, u periodu od 19 do 21 sat, biće prikazivana selekcija filmova "The best of Trash Fest".

Cijena dnevne ulaznice je 3 KM, a pretprodaja počinje 1. septembra u Kulturnom centru.

Ulaz na prvi dan festivala i svečano otvaranje je slobodan.

Zatvaranje festivala je u klubu "Akademik", u petak 19. septembra u 22 časa, uz live svirku bendova "Playmakers" i "Triple shot".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije