Film i serije

U RS završena distribucija filma Montevideo, Bog te video

U RS završena distribucija filma Montevideo, Bog te video
U RS završena distribucija filma Montevideo, Bog te video

BANJALUKA - Distribucija filma "Montevideo, Bog te video" završena je u Republici Srpskoj tako da incident na sarajevskoj promociji nije omeo njegovo prikazivanje, izjavio je u utorak direktor distributerske kuće "Oskar film" iz Banjaluke Vladimir Ljevar.

Od početka godine film je prikazan u svim gradovima Srpske koja imaju bioskope, a vidjelo ga je oko 30 000 gledalaca. Rekord gledanosti u Srpskoj još drži film Zdravka Šotre "Zona Zamfirova" koji je vidjelo oko 100 000 ljudi.

"`Montevideo`je prvi domaći film koji je vratio publiku u bioskope. To je odličan, zabavan film i imao je vrlo dobru gledanost u Republici Srpskoj, s obzirom na ekonomsko stanje u društvu, na stanje u kojem se nalaze bioskopi i s obzirom na pirateriju koja ugrožava cijelu industriju", ocijenio je Ljevar.

Film srpskog režisera Dragana Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video" prikazan je u ponedeljak u zvorničkom Domu omladine, potvrdio je  direktor ovog doma Dušan Petrović, navodeći da je Udruženje ratnih vojnih invalida iz Zvornika tražilo da se film ne prikazuje zbog Bjelogrlićeve izjave, ali da to nije uvaženo.

On je dodao da je ranije sa distributerom potpisan ugovor koji obavezuje zvornički Dom omladine da film prikazuje dva puta dnevno do petka, 11. marta.

Film "Montevideo, Bog te video" nastavlja sa prikazivanjem u Federaciji BiH.

Kulturni centar Pale  je otkazao prikazivanje filma "Montevideo, Bog te video", koje je bilo planirano i za utorak, zbog, kako su naveli, moralnih i bezbjednosnih razloga.

Bjelogrlić je pred premijeru svog filma u Sarajevu izjavio da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije BiH Jovan Divjak koji je prošle sedmice uhapšen u Beču po optužbi za ubistvo 42 srpska vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

 Glumac Sergej Trifunović se na zabavi poslije projekcije filma u sarajevskom bioskopu "Miting point" u petak uveče pojavio u majici sa bijelim obrisima penzionisanog generala Armije BiH i natpisom "SaraJovo".

Penzionisani general Armije BiH Jovan Divjak uhapšen je u četvrtak, 3. marta, u Beču po Interpolovoj potjernici, koju je raspisala Srbija, a optužen je za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine, kada je u napadu na kolonu JNA koja se povlačila iz grada ubijena 42, ranjena 73 i zarobljeno 215 pripadnika JNA.

Vezane vijesti:

Reagovanja na sarajevski incident sa beogradskim glumcima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije