Film i serije

Večeras u Kanu režiserski debi Natali Portman

Večeras u Kanu režiserski debi Natali Portman
Večeras u Kanu režiserski debi Natali Portman

KAN - Oskarovka Natali Portman danas će u Kanu predstaviti svoj režiserki debi, film "A Tale of Love and Darkness" (Priča o ljubavi i tami) koji je blizak njenim jevrejskim korijenima.

Portman (33) i glumi u filmu koji je priča o prvim godinama države Izrael. Film je rađen prema memoarima Amosa Oza koje je u Srbiji prevela Laguna. Oz je pisac i zagovornik ideje da se izraelsko-palestinski konfkilt može riješiti stvaranjem dve države.

Glumica, koja je karijeru na velikom platnu počela kao 11-godišnjakinja filmom "Profesionalac" poznata je i po tome što je odbila naslovnu ulogu u rimejku "Lolita" jer joj je ideja starijeg muškarca koji zavodi djevojčicu bila "ljugava" ali i ulogu u "Romeu i Juliji" zbog velike razlike u godinama između nje i Leonarda DiKaprija.

Takođe je prvobitno odbila ulogu u filmu "Anywhere But Here" jer je trebalo da se u jednoj sceni pojavi naga ali je Suzan Sarandon insistirala da se ta scena izbaci kako bi Portmanova pristala na film.

"Cijenim svoj privatni život i bezbjednost mnogo više nego da uloge dobijam tako što će mi se grudi pojaviti na naslovnoj strani nekog magazina ili što ću izigravati seks simbol u filmovima", rekla je ona u intervjuu 2000. godine.

Rođena 1981. u Jerusalimu u porodici ljekara i umjetnice, Portmanova ponosno ističe svoje izraelsko porijeklo, piše AFP.

Lovac na talente otkrio ju je u jednoj piceriji i poslije "Profesionalca" igrala je u filmovima "Vrelina" sa Al Paćinom, "Svi kažu volim te" Vudija Alena ali i novoj trilogiji "Ratova zvezda" i serijalu "Tor".

Oskara je dobila za ulogu u trileru "Crni labud" gdje je upoznala i sadašnjeg supruga, koreografa Benžamina Milpjea.

Iduće godine pojaviće se u filmu "No Strings Attached" sa Eštonom Kučerom.

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije