Film i serije

Zaz začinila "Kustendorf"

Zaz začinila "Kustendorf"
Zaz začinila "Kustendorf"

Najveća muzička zvijezda festivala "Kustendorf" na Mokroj gori, francuska pjevačica Zaz, održala je koncert u srijedu naveče i time zvanično zatvorila muzički dio ovogodišnjeg festivala u Drvengradu.

U sjajnoj svirci uživali su brojni posjetioci "Kustendorfa", ali i oni koji su te večeri došli iz drugih gradova isključivo zbog Zaz.

Prije koncerta popularne francuske pjevačice, publika je mogla da uživa u takmičarskom programu u okviru kojeg su prikazani filmovi "Izgnanstvo", "Hod po žici", "Slatki kukuruz" i "Posljednji veo".

U srijedu je u popodnevnim časovima održana projekcija filma "Velika ljepota", italijanskog režisera Paola Sorentina, a zaokružena je radionicom sa autorom, u prepunoj dvorani.

Na pitanje o naslovu filma, Sorentino je priznao da je "Velika ljepota" naslov nerealizovanog scenarija njegovog prijatelja. Dodao je da je radni naziv filma bio "Ljudski aparat".

"Ne volim filmove koji su previše realistični. Ponekad je teško odrediti razliku između izmišljenog i stvarnog. Neke stvari mi na snimanju izgledaju stvarno, samo da bi na platnu djelovale potpuno lažno. Ali, kada snimam izmišljene stvari ljudi mi često govore: 'Kako je to realistično'", pojasnio je slavni režiser.

Juče, posljednjeg dana šestodnevnog filmskog i muzičkog festivala čiji je osnivač Emir Kusturica, prikazani su filmovi "I konje ubijaju, zar ne" i "Major", a predavanja su održali Kusturica i Jurij Bikov, režiser.

Ovogodišnji, 7. "Kustendorf" trebalo je da bude završen sinoć dodjelom nagrada. Nagrade - "Zlatno", "Srebrno" i "Bronzano jaje" za najbolje filmove trebalo je da dodijeli žiri, čija je predsjednica bila francusko-argentinska glumica Berenis Bežo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije