Film i serije

"Zlatni platan" za Milenu Dravić

"Zlatni platan" za Milenu Dravić
"Zlatni platan" za Milenu Dravić

TREBINJE - Glumici Mileni Dravić sinoć je u Trebinju, u okviru Drugog Festivala Mediteranskog i Evropskog Filma, svečano dodijeljen "Zlatni platan", nagrada za izuzetan doprinos evro-mediteranskoj kinematografiji.

Nagradu je uručio Dejan Bodiroga, direktor Javne ustanove "Kulturni centar" Trebinje.

Dravićeva je, primajući nagradu, istakla da joj je drago što je prva dobitnica "Zlatnog platana", te da su je trebinjska publika i organizacioni odbor festivala uzbudili od prvog dana. 

"Vaši aplauzi, pozdravi prve večeri i ovo večeras predstavljaju jedno veliko priznanje. Vraćam se u Beograd i nosim ovu nagradu koja će stajati pored 'Zlatnog Davida', kanske i venecijanske nagrade, 'Zlatne arene', 'Carice Teodore', i svih onih priznanja koje sam do sada dobila", istakla je ovogodišnji laureat "Zlatnog platana", a zatim pozdravljena gromoglasnim aplauzima.

Svečanoj ceremoniji prethodila je premijera filma "Marijina epizoda", rediteljke Sanje Živković. Ovaj film je i njen magistarski rad.

Organizatori pomenutog festivala su: „Tangram centar“ iz Beograda“, „Alpe-Adria kulturna mreža“ iz Beča i Javna ustanova „Kulturni centar“ Trebinje.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Grad Trebinje.

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije