Jet set

Andrej Pejić promijenio pol

Andrej Pejić promijenio pol
Andrej Pejić promijenio pol

Andrej Pejić (22) probio se na modnu scenu 2011. godine, kada je privukao veliku pažnju kao muški model koji je nosio žensku garderobu na modnim revijama slavnih kreatora kao što su Mark Džejkobs i Žan Pol Gotje.

Sada se androgeni model srpskog porijekla konačno odlučio na korak o kojem je sanjao od djetinjstva i podvrgao se operaciji promjene pola. Sada se predstavlja kao Andreja i nada se da će njena priča pomoći onima koji su u sličnoj situaciju, prenosi Ljepota i zdravlje.

“Želim da podijelim svoju priču sa svijetom jer mislim da imam društvenu odgovornost”, kaže Andreja za “People” i dodaje: “Oduvijek sam sanjala da sam djevojka. Jedno od mojih najranijih sjećanja je da se vrtim u maminoj suknji poput balerine.”

Andreja priča da je, kada se s porodicom preselila u Australiju, u svojoj devetoj godini, pokušavala da se druži s dječacima i da učestvuje u muškim sportovima. Međutim, tada je morala da krije svoj pravi identitet, ali sve se promijenilo kada je kao 13-godišnjak u Melburnu otkrila da postoji rješenje za to.

“Otišla sam u biblioteku i ukucala “promjena pola” u “Guglu” i moj život se promijenio. Internet mi je pokazao da postoje medicinski termini koje opisuju moja osjećanja. Tada sam shvatila da je to ono što treba da uradim.”

Andreja kaže da je oduvijek znala da će moći da se osloni na svoju porodicu: “Kada sam rekla svojoj majci, baki i svom bratu, oni su mi pružili veliku podršku.”

U 17. godini Andreja je otkrila jedna modna agencija, a manekensku karijeru vidjela je kao priliku da stekne finansijsku stabilnost. Uživala je radeći kao androgeni model, ali se i dalje nije osjećala udobno u svojoj koži. Zato je počela da s doktorima razgovara o operaciji.

“Bila sam srećna što je taj trenutak došao. Oporavak je trajao tri mjeseca. Svaki dan je kao novo otkriće. Osjećam se udobnije nego ikada”, zaključuje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije