Jet set

Bajdenov sin izbačen iz mornarice zbog kokaina

Bajdenov sin izbačen iz mornarice zbog kokaina
Bajdenov sin izbačen iz mornarice zbog kokaina

Hanter Bajden, 44-godišnji sin američkog potpredsjednika Džoa Bajdena, otpušten je iz mornarice nakon što je analizama utvrđeno da je pozitivan na kokain.

Naime, Hanter Bajden je bio u rezervnom sastavu mornarice, gdje se prijavio maja 2013. godine. Međutim, svega mjesec dana kasnije bio je pozitivan na kokain, što je neoprostivo u redovima američke vojske.

Zvanično, opušten je u februaru, iako sve dosad nije objavljeno.

U izjavi medijima Bajden je pružio jednu vrstu izvinjenja, ali nikada nije direktno rekao šta je pravi razlog njegovog otpuštanja iz vojske:

"Velika čast je služiti u američkoj mornarici i zaista žalim što su neke moje akcije dovele do administrativnog otpuštanja. U svakom slučaju, poštujem njihovu odluku. Uz podršku moje porodice, krećem dalje", napisao je Bajden Junior u saopštenju za medije.

I dok iz mornarice ne žele da komentarišu razloge otpuštanja, jer to nije po njihovim propisima, izvori bliski mornarici kažu da nema sumnje da se radi o nedozvoljenoj supstanci, koja je pronađena tokom analiza.

U slučaju da je razlog manje skandalozan, Bajden bi dobio tzv. časni otpust, što ovdje nije slučaj.

Inače, još prošle godine Džo Bajden šalio se na račun sinovljeve odluke da se u 44. godini pridruži vojsci.

"Mislim da u mojoj porodici ima dosta loših procjena. Evo, moj sin će u 44. da se pridruži vojsci", rekao je tada Bajden.

Hanter Bajden je sin iz prvog braka Džoa Bajdena. Njegov brat Bju Bajden je takođe služio u vojsci, tačnije u Nacionalnoj gardi, i bio je i u Iraku. Bju Bajden je nedavno najavio da želi da se kandiduje za guvernera Delavera na izborima 2016. godine.

Inače, ovo nije prvi ovogodišnji skandal Hantera Bajdena. On je u maju postavljen u Upravni odbor "Burisma Holdingsa", najveće ukrajinske energetske kompanije, zbog čega su Džoa Bajdena optužili za sukob interesa.

Inače, Hanterova majka, Bajdenova prva žena Nila Hanter poginula je u nesreći u kojoj je život izgubila jednogodišnja Naomi, Hanterova sestra. Bila je to velika tragedija za porodicu Bajden.  Bajden se kasnije oženio drugi put, sa Džil, s kojom ima kćerku Ešli (33).

Inače, ime Ešli Bajden se veže za skandal iz 2009. godine, kada se pojavio video-snimak, na kojem se vidi Bajdenova kćerka kako šmrče kokain.

Riječ je o video-snimku koji je na jednoj žurci snimio Ešlin prijatelj i kasnije ga ponudio "Njujork Postu".  Međutim, kako niko sa sigurnošću nije mogao reći da je riječ o Ešli, video-snimak je zaboravljen.

Negdje istovremeno američkim medijima su se javile njene nekadašnje fakultetske kolege, koje su posvjedočile da je Ešli bila "divlja" i na prvim godinama fakulteta. Navodno je čak bila i privedena zbog posjedovanja marihuane, pa je otac morao plaćati kauciju za nju.

Ešli se prije dvije godine udala za doktora Hauarda Krajna i danas je cijenjena mlada dama, čiji se skandali više ne spominju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije