Jet set

Bler i Dengova hranili jedno drugo

Bler i Dengova hranili jedno drugo
Bler i Dengova hranili jedno drugo

Ono o čemu se proteklih mjeseci šuškalo, o ljubavnoj aferi bivšeg britanskog premijera i supruge medijskog maga, po svemu sudeći dobija epilog.

Naime, i dok se ranije u kuloarima pričalo da je Toni Bler, bivši britanski premijer, "kriv" za razvod Ruperta Murdoka (82) i Vendi Deng (45), američki magazin "Vanity Fair" sada je objavio i zapise kao i mejl prepisku Vendi Deng, iz kojih se jasno može vidjeti da su njih dvoje bili u vezi. I dok Blerovi portparoli uporno odbijaju bilo kakvu povezanost sa Dengovom, ako je suditi po sadržaju poruka koje je objavio "Vanity Fair", stvari nisu bile nimalo bezazlene.

Upravo ti mejlovi su navodno bili i okidač Murdokove sumnje u suprugu, a jedan izvor kojem je poznat sadržaj mejlova rekao je: "Da se radi o mom životu, bio bih bijesan."

Taj isti izvor je rekao kako se u međusobnim mejlovima jasno mogu primijetiti topli osjećaji i zaljubljenost. Opet, s druge strane, mnogima je nevjerovatno da su njih dvoje bili u vezi, s obzirom na to da je Bler kršteni kum jednog njenog djeteta, Grejs Murdok (12), koju je krstio u rijeci Jordan.

Bler i Murdok su prijatelji još od početka devedesetih, i njihove porodice su vremenom postale veoma bliske, još u vrijeme dok je Murdok bio oženjen Anom Murdok, njegovom drugom suprugom.

INTIMA NA RANČU: Ipak, objavljena prepiska govori da je Murdokova treća žena bila daleko "intimnija" sa Blerom nego je to iko mogao i pretpostaviti. U jednom od zapisa ona piše: "On je tako šarmantan i izgleda tako dobro. Ima dobro tijelo, posebno noge. Uz sve to ima ubitačne plave oči. Obožavam njegove oči."

Dengova dalje nastavlja tvrdeći da "je Katarina Rimer, Blerova pomoćnica" ne voli, jer zna da će Toni "s njom upasti u nevolje".

Kada je, konkretno, riječ o njihovoj aferi, onda "Vanity Fair" navodi da su se najviše sastajali na ranču u Karmelu, u Kaliforniji, koji je Murdok kupio još dok je bio u braku sa Anom.

Oni upućeni tvrde da, kada su bili sami, Bler i Dengova nisu ništa skrivali, te da su "hranili jedno drugo" tokom večere.

Pored ranča u Kaliforniji, njih dvoje su se sastajali i u "Karlajl" hotelu u Njujorku, zatim na jednoj privatnoj jahti, ali i u Murdokovom stanu u Londonu, odakle su Blera viđali kako izlazi u sitne sate.

Prema pisanju "Vanity Faira", posljednji njihov sastanak bio je 27. aprila prošle godine. Dengova je suprugu rekla da odlazi sama na ranč, da bi samo dan kasnije Bler došao privatnim avionom, sa svojim tjelohraniteljima.

"Kada je došao na imanje, tražio je gospođu Murdok", izjavio je jedan bivši zaposlenik imanja za "Vanity Fair", te je dodao: "Kada mu je osoblje reklo da je u svojoj spavaćoj sobi, on je bez pogovora otišao u sobu i zatvorio vrata za sobom. Takođe, imali smo priliku vidjeti kako su hranili jedno drugo tokom jela".

Njih dvoje su navodno zajedno odletjeli za Los Anđeles sljedećeg dana, gdje su prisustvovali večeri koju je Murdok priredio u čast Blerove fondacije.

"Mislim da je upravo njihov zajednički dolazak bila 'kap koja je prelila čašu'", rekao je izvor blizak Murdoku.

ŠPIJUNIRANJE: Navodno je i sam Murdok dugo slušao priče o nevjeri svoje supruge, koja je 38 godina mlađa od njega, čak je znao i za Erika Šmita, čelnika "Googlea", sa kojim je, kako se spekulisalo, imala aferu, ali ga je njena veza sa Blerom potpuno porazila.

 Upravo zato je naredio osoblju da prati kretanje njegove supruge, iako ono samo nije ništa željelo da govori. Sve se promijenilo kada ih je Murdok prošlog ljeta poredao i direktno ih upitao o ponašanju njegove žene. Oni su mu rekli da je istina da je gospođa Murdok flertovala sa mnogim muškarcima, uključujući i Tonija Blera.

"Vanity Fair" prenosi i detalje njihovog susreta iz oktobra 2012. godine, kada je Dengova rekla suprugu da će na ranču organizovati "vikend za djevojke", a sa sobom je povela samo blisku prijateljicu Kejti Freston. Inače, Murdok je u to vrijeme bio zauzet porodičnim problemima, jer mu je majka bila na samrti.

Međutim, ispostavilo se da je Frestonova otišla ranije nego što je planirala, a isto veče na imanju se pojavio Toni Bler, koji je već sutradan napustio imanje.

MURDOKOVI BRAKOVI: Inače, Rupert Murdok i Vendi Deng vjenčali su se 25. juna 1999. godine, svega 17 dana nakon okončanja njegovog razvoda od druge supruge Ane Marije Torv, s kojom je bio u braku punih 30 godina.

Njegova prva supruga bila je Patriša Buker, s kojom se vjenčao 1956. godine i s kojom ima kćerku Prudens. Razveli su se nakon 11 godina braka. Te iste godine, Murdok se oženio Anom, novinarkom "Daily Telegrapha" iz Sidneja, i s njom ima troje djece, Elizabet, Lahlanda i Džejmsa.

Nakon 30 godina braka razveo se 1999. godine i Ana je dobila rekordnu odštetu od 1,7 milijardi dolara. Sama Ana je u to vrijeme za razvod okrivila Dengovu, koja je radila u Murdokovoj TV stanici u Hong Kongu.

"Do našeg kraha je došlo zbog njegove odlučnosti da nastavi s tom aferom. Mislila sam da imamo srećan brak, ali očigledno nemamo", rekla je tada Ana, dodajući da je on "jedan težak, bezobziran čovjek".

Međutim, brak Vendi Deng sa Rupertom Murdokom nije i njen prvi brak.

SIROMAŠNO DJETINJSTVO: Naime, Vendi je odrasla u siromašnoj porodici fabričkih radnika u Gunagžou, na jugu Kine i njeno djetinjstvo je bilo daleko od luksuza u kojem uživa danas. Živjela je u skromnom domu, ali je bila ambiciozna i ubrzo je postala zvijezda u osnovnoj školi.

Dok je išla u medicinsku školu, Vendi je upoznala jedan američki bračni par, Džejka i Džojs Čeri, koji su bili na privremenom radu u Kini. Od njih je naučila engleski jezik, a oni su platili njeno školovanje u SAD, gdje je otišla sa 19 godina.

Međutim, gospođa Čeri ubrzo je saznala da njen suprug ima aferu sa Vendi, od koje je bio stariji 30 godina. Ona je istjerala Vendi iz njihove kuće, a za njom je otišao i Džejk, da bi se ubrzo nakon toga oženio s Vendi, kojoj su tada bile 22 godine. Ipak, ni ta ljubav nije dugo trajala, jer ga je Vendi prevarila sa izvjesnim Dejvidom Volfom, zbog čega je Čeri zatražio razvod.

Nakon što je magistrirala na Jejlu, Vendi je dobila posao na TV Star, gdje je upoznala Murdoka, koji se oženio njom nakon svega nekoliko mjeseci veze.

Prijatelji u nevjerici

Blerove kolege u posljednje vrijeme doslovno su bombardovane neprestanim pitanjima novinara o ljubavnoj aferi, međutim većina ih tvrdi da je on Vendi Deng samo pomagao da riješi probleme koje je imala u braku i da su bili prijatelji.

"Toni, pogledaj me u oči i reci mi da nisi imao aferu s Vendi", suočila se s Tonijem jedna bivša ministarka iz njegove vlade, a on joj je odgovorio da nije.

Afera sa čelnikom Googlea

Američki magazin tvrdi da je Dengova imala i afere sa više poznatih muškaraca, uključujući i Erika Šmita, čelnika "Googlea".

Ovaj 58-godišnji milijarder, koji je poznat po tome da ima brojne afere, nije želio komentarisati navodnu vezu sa Dengovom, ali je zato ona u svojim zapisima otkrila da su bili u vezi. Prema Šmitu je bila kritički nastrojena: "Nije mi žao što nisam više sa Erikom. On je stvarno ružan i zaista mi je drago što više nisam s njim."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije