Jet set

Da li je Britani Marfi umrla zbog najbolje drugarice?

Da li je Britani Marfi umrla zbog najbolje drugarice?
Da li je Britani Marfi umrla zbog najbolje drugarice?

Britanin otac, Anđelo Bertoloti, tvrdi da je njegova ćerka trovana otrovom za pacove. Anđelo se boji da su njegova ćerka i britanski scenarista Sajmon, koji su umrli skoro pod identičnim okolnostima, sa samo pet mjeseci razmaka, bili meta vladinih agenata iz senke. I to zato što je glumica podržala svoju drugaricu iz djetinjstva.

Britanin otac Anđelo tvrdi da je u vrijeme svoj smrti Britani bila pod nadzorom vlade i da su joj prisluškivali telefon nakon što je podržala Džuliju Dejvis koja je pričala protiv Ministarstva unutrašnje bezbjednosti.

I Džulija, koja je posejdovala dokumente o tome da Vlada teroriste iz Meksika pušta preko granice, kaže da je Britani bila proganjana zbog toga što je stala uz nju. Ona tvrdi da su naučnici iz privatne laboratorije otkrili deset teških metala u Britaninom organizmu.

Teški metali se mogu naći u većini rodenticida i insekticida, što znači da se glumica mogla otrovati otrovom za pacove ili insekticidom. - Nismo primili ništa od Britaninog oca i za sada ostajemo pri onim zaključcima do kojih smo došli. Upala pluća i anemoja bili su liječeni lijekovima za prehladu. Sajmon je pio prepisane lijekove – izjavio je Ed Vinter.

Isljednik je dodao da će ako bude potrebno ponovo otvoriti slučaj kada razmotri dokaze koje mu dostavi Britanin otac. On priznaje da nisu tražili otrove prilikom Britanine autopsije, jer nije bilo pretpostavki da je bila trovana.

Samo pet mjeseci poslije Britnine smrti preminuo je i njen vjerenik Sajmon, pod sličnim okolnostima.

Linda Modžek, Sajmonova majka, pričala je o stanju svog sina.

- Sajmon je pred smrt imao halucinacije da neke stvarčice puze iz njegove kože. Bio je uzrujan i postajao je sve deblji i naduveniji. Sve ovo vrijeme pokušavamo da utvrdimo šta se zapravo desilo. Nisam dobila ništa od onoga što je posjedovao. Znam da je imao sliku Endija Vorhola, ali Šeron je rekla da je ona Britanina. Nije me pustila da uzmem ništa – priča Linda o tome kako se Britanina majka ponijela prema njoj nakon smrti njenog sina.

Linda je progovorila i o događajima vezanim za njegovu sahranu.

- Britanina majka se pojavila okružena obezbjeđenjem na sahrani, a kada sam je zamolila da me pusti da budem u njegovoj sobi, ostavila me je sa obezbjeđenjem. Sve mi je to sumnjivo. Vjerujem da su mnoge stvari zataškane, moj sin je umro pod tako sumnjivim okolnostima. Sajmonova krv nalazi se u isljednikovoj kancelariji i volela bih da bude ispitana – kaže Linda.

Nakon toga, Linda nije mogla da stupi u kontakt sa Šeron. Njoj je sumnjivo što su oboje umrli od upale pluća i anemije, a što niko to nije doveo u pitanje. Isljednik Ed Vinter za sada se drži onoga što je otkrio u inicijalnoj autopsiji Britani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije