Jet set

Depardje mora da plati 4.000 evra

Depardje mora da plati 4.000 evra
Depardje mora da plati 4.000 evra

PARIZ - Sud u Parizu je danas donio konačnu presudu protiv glumca Žerara Depardjea, kojom mu je potvrđena kazna od 4.000 evra zbog vožnje u pijanom stanju, ali mu vozačka dozvola nije oduzeta na šest mjeseci pošto je on, u međuvremenu, francusku dozvolu mijenjao za belgijsku.

Glumca je u junu prošle godine prvostepeni sud osudio na novčanu kaznu od 4.000 evra i oduzimanje vozačke dozvole na šest mjeseci zbog toga što je 2012. vozio pijan, kada je i pao sa svog skutera, prenosi francuski list "Le Figaro".

Na današnjem ročištu pred Apelacionim sudom, koje je trajalo samo nekoliko minuta, a kojem Depardje nije prisustvovao pošto je otputovao u Kinu, njegov advokat Erik de Komon je saopštio da je glumac odlučio da odustane od žalbe.

Francuski glumac živi u "fiskalnom egzilu" u Rusiji od kraja 2012, a od januara 2013. je i ruski državljanin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio je Depardjeu rusko državljanstvo, koje je zvijezda francuskog filma zatražila krajem decembra 2012. u znak protesta zbog napada kojima je bio izložen u javnosti u vezi s naplatom poreza bogatašima.

Francuska javnost je tada oštro reagovala na Depardjeovu najavu da će se iseliti iz Francuske kako bi izbjegao plaćanje visokog poreza za bogataše - 75 odsto za godišnje prihode iznad milion evra - koji je uvela vlada predsjednika Fransoa Olanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije