Jet set

Generalna proba za svadbu Đokovića: Milica Todorović i Miroslav Ilić spremni za večerašnji spektakl

Generalna proba za svadbu Đokovića: Milica Todorović i Miroslav Ilić spremni za večerašnji spektakl
Generalna proba za svadbu Đokovića: Milica Todorović i Miroslav Ilić spremni za večerašnji spektakl

Svjetski broj jedan Novak Đoković danas će izgovoriti sudbonosno da svojoj vjerenici Jeleni Ristić.

Iako su željeli da prikriju detalje vezane za svadbu, informacije su polako curile u javnost. Grad hotel Sveti Stefan nije u potpunosti zatvoren kao što se spekulisalo, a finalne provjere su privedene kraju kako bi Novak i njegova izabranica nesmetano uživali u svom posebnom danu.

Milica Todorović i Miroslav Ilić biće zaduženi da nakon ceremonije podignu atmosferu do usijanja svojim raskošnim vokalima.

Nema sumnje da će njihov kvalitet prepoznati i brojne zvanice iz inostranstva koje će prisustvovati vjenčanju. Ovaj pjevački duo već je održao generalnu probu u poznatom odmaralištu i kazinu Maestral, gdje je sve proteklo u najboljem redu, saznaje Story.rs.

Trenutno jedina prepreka je moguća kiša.

Bliži se veliki događaj, a mladenci sa nestrpljenjem isčekuju trenutak kada će izreći svoje bračne zavjete.

Dodik čestitao mladencima

Čestitku povodom sklapanja braka Đokoviću i Ristićevoj uputio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na Svetom Stefanu večeras će se vjenčati najbolji svjetski teniser Novak Đoković sa izabranicom Jelenom Ristić.

Građansko vjenčanje biće upriličeno u parku pored Vile Miločer sa početkom u 18.30 časova, dok je crkveno vjenčanje zakazano za subotu, 12. jula, u manastiru Praskvica iznad Miločera.

Kruna ljubavi iz srednjoškolskih dana

Svjetski mediji danima najavljuju vjenčanje prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i njegove vjerenice Jelene Ristić, koje biti obavljeno večeras na Kraljicinoj plaži u Crnoj Gori.

"Helomagazin" ističe da je Jelena Novakova ljubav iz srednjoškolskih dana koja mu daje najveću podršku, navodeći da se par zabavlja od 2005. godine.

"Helo" ističe da će danas "san postati stvarnost", podsjetivši da je Novak u septembru 2013. godine "ozvaničio" vezu kada je helikopterom odveo Jelenu u Provansu, gdje su se vjerili, a tu vijest podijelio je sa cijelim svijetom na svom tviteru riječima "Upoznajte moju vjerenicu i buduću ženu!".

Jelenina majka Vera ispričala je za "Helo" da je to bila ljubav na prvi pogled i da je njena ćerka, zaljubljenik u tenis, savršena za Novaka.

"A nije promaklo Novaku ni to da je ona jedna od najlepših devojaka u gradu", dodala je ona.

Svjetski mediji donose naslove "Pobjednik Vimbldona Novak Đoković i njegova verenica Jelena Ristić spremni za venčanje na plaži", "Mjesto Đokovićevog vjenčanja u centru svjetske pažnje".

"Dejli mejl" je podsjetio da je prvobitno bilo planirano da se par vjenča 14. juna, ali da su odlučili da jedno drugom bračne zavjete daju ipak poslije teniskog turnira na Vimbldonu.

Poslije pobjede u nedjelju na Vimbldonu, najbolji teniser svijeta oženiće dugogodišnju djevojku Jelenu Ristić na privatnoj ceremoniji u četvrtak u luksuznom crnogorskom ljetovalištu, piše francuska agencija AFP.

"Građansko vjenčanje odigraće se na Kraljičinoj plaži", prenosi riječi svog neimenovanog izvora francuska agencija, koja dalje navodi da će crkveno venčanje biti dva dana kasnije u uskom krugu članova porodice i bliskih prijatelja.

Kraljičina plaža je, kako opisuje AFP, lokaciju nedaleko od ostrvceta Sveti Stefan, "luksuzan posjed u Crnoj Gori oivičen brdašcima sa drvoredima, gdje će Đoković i njegovi gosti odsjesti".

Sveti Stefan i Kraljičina plaža su zatvoreni za javnost, da bi se spriječio eventualni upad uljeza i paparaca, javili su s lica mjesta reporteri AFP.

Mediji pišu o jakim mjerama obezbjeđenja mjesta gdje će biti održana ceremonija vjenčanja, kako bi se osigurala privatnost tog čina.

Turistima je dozvoljen pristup dvema plažama koje gledaju na Sveti Stefan ali oni ne smiju da pređu most niti da sjede ili šetaju stazom kroz borovu šumu koja vodi ka Kraljičinoj plaži.

AFP prenosi izvještaje beogradskih medija u kojima je navedeno da su zaposleni na Svetom Stefanu potpisali ugovor da ne smiju da otkriju nikakve detalje sa vjenčanja.

Zabranjeno im je, takođe, da donesu kamere i mobilne telefone na Sveti Stefan.

Mediji pišu da je 140 ljudi pozvano na vjenčanje, uključujući trenere Novaka Đokovića, Borisa Bekera i Marjana Vajdu, kao i tenisere Endija Mareja i Mariju Šarapovu.

AFP navodi i podatak da će vjenčanje koštati oko 500.000 evra.

Đoković je ranije rekao da mu je britanski magazin "Helo" platio 500.000 evra za ekskluzivno pravo na fotografije sa venčanja, a ta suma biće, kako je obećao, uplaćena u humanitarne svrhe.

AFP potom detaljno opisuje Sveti Stefan, utvrđeno selo izgrađeno u 15. vijeku radi eventualne odbrane od turskih vojnika, a koje je poslije Drugog svjetskog rata postalo ekskluzivno ljetovalište za poznate goste tadašnjeg jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita.

Mnoge svjetske zvjezde posjećivale su Sveti Stefan 1960-tih i 1970-tih godina, između ostalih Elizabet Tejlor, Ričard Barton, Orson Vels, Kirk Daglas, piše AFP.

Ljetovalište je sada pod upravom međunarodnog lanca Aman Resorts.

Svjetski teniser broj jedan, koji je titulu na Vimbldonu posvetio budućoj ženi i djetetu, rekao je novinarima da će "sada zatvoriti tenisko poglavlje na neko vrijeme".

"Puno lijepih trenutaka je preda mnom: brak, postaću otac za nekoliko mjeseci... Uživaću u vremenu sa mojom porodicom i mojom budućom suprugom", poručio je Đoković poslije Vimbldona.

Na planini iznad Svetog Stefana postavljena je poruka "Postoji dobar razlog za njega da bude rođen", riječi čuvenog crnogorskog vladara i pjesnika iz 19. vijeka Petra Petrovića Njegoša, a koje se odnose na Đokovića, navela je agencija AFP.

Vjenčanje Novaka Đokovića i Jelene Ristić u 16 časova

Kako "Vijesti" saznaju vjenčanje Novaka Đokovića i njegove izabranice Jelene Ristić biće održano u 16 časova zbog vremenskih neprilika u Budvi.

Prvobitno je bilo planirano da se vjenčanje održi u 18.30 časova.

Vjenčanje, će biti upriličeno u parku pored Vile Miločer, dok je crkveno zakazano za 12. jul.

Prema informacijama iz Zavoda za hidrometeorologiju u seizmologiju vrijeme baš i ne ide na ruku mladencima jer se prognozira promjenljivo oblačno i povremeno slaba kiša, a na primorju se krajem dana očekuju lokalno i pljuskovi praćeni grmljavinom.

Nakon današnjeg vjenčanja, kako saznajemo 140 zvanica će se premjestiti u baštu Spa centra u zaleđu Kraljičine plaže gdje su već postavljeni šatori, samo 20-tak metara od mjesta gdje će mladenci izgovoriti sudbonosno "Da".

Kako je naveo "Blic" sve Novakove i Jelenine zvanice sa Svetog Stefana odlaze u petak, dok će uz mladence ostati samo kumovi i najuža porodica koji su jedini pozvani na njihovo crkveno vjenčanje zakazano za subotu u manastiru Praskvica iznad Miločera.

Istog dana Novak i Jelena će napustiti Crnu Goru, ali nije poznato da li planiraju dolazak u Beograd.

Jutros do kasno, u grad-hotelu za brojne zvanice pripremljena je zabava kao dobar uvod za vjenčanje.

Tako su sinoćnjoj žurci između ostalih prisustvovali i teniser Viktor Troicki, kao i Đokovićev trener Marijan Vajda.

Slavlje je prestalo sinoć u 00.50 časova. Goste je zabavljao Željko Samardžić, a često mu se u pjevanju priključivao i sam Đoković.

"Blic" je objavio da su budući mladenci prvi napustili slavlje na Svetom Stefanu, da bi se odmorili za vjenčanje koje ih danas čeka.

Budući da je Jelena u drugom stanju, njih dvoje su prvi napustili žurku.

To nije omelo njihove goste da uživaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije