Jet set

Kreacije koje odišu glamurom u Londonu

Kreacije koje odišu glamurom u Londonu
Kreacije koje odišu glamurom u Londonu

Jedna od najprestižnijih modnih manifestacija Sedmica mode u Londonu održava se ovih dana u tom gradu, a svoje kolekcije za jesen - zimu 2014-2015. predstavljaju neki od najpoznatijih dizajnera današnjice.

London Fashion Week otvorio je svoja vrata najpoznatijim modnim dizajnerima, modelima i ljubiteljima mode, koji imaju priliku da uživaju u jedinstvenom dizajnu, koloritima i kreacijama koji se predstavljaju prvi put.

Po mnogima nezvanično nazvan glavni dan londonske sedmice mode bila je nedjelja kada su pistom prošetale Kara Delavinj i Kejt Mos.

Zanimljivom kolekcijom za predstojeću jesen - zimu predstavio se turski dizajner Bora Aksu, koji je na Sedmici mode u Londonu učestvovao više od 20 puta.

Potpuno nove modele iz svojih dizajnerskih radionica predstavljaju i Orl Kieli, "Mulberry", Pol Smit, "Burberry", Tom Ford, Vivijen Vestvud.

"Zaista sam željela da ovaplotim svoj engleski izgled. Ovaj šou je bilo veoma lako organizovati. Čak i prije nego što sam počela da ga pripremam znala sam do posljednje sitnice kako šta treba da izgleda", rekla je Vestvudova nakon što su modeli prošetali u njenim kreacijama.

Mnogobrojni modni kritičari ocijenili su da se ovogodišnja sedmica mode razlikuje od prethodnih prije svega po glamuru kojim odiše gotovo svaka kolekcija, ali i po izuzetnoj nosivosti gotovo svakog komada, što nije bio slučaj ranijih godina.

Prošlog mjeseca u Londonu je održana i Sedmica muške mode. Riječ je o modnom događaju koji predstavlja najpopularnije dizajnere muške mode, a dizajnerska imena koja su se našla na rasporedu bila su zanimljivija nego ikad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije