Jet set

Merjem proganja Huremin duh

Merjem proganja Huremin duh
Merjem proganja Huremin duh

Smrt scenaristkinje najgledanije turske serije "Sulejman Veličanstveni" Meral Okaj samo je još jedan u nizu bizarnih momenata na setu.

Mnogi vjeruju da glumce i cijelu ekipu prati loša karma, budući da su se "Hurem" i "Mahidevran" rastale od partnera, Nur je pala niz stepenice, a Merjem pokušala samoubistvo.

Poznavaoci Kurana tvrde da je scenaristkinja oskrnavila Islam, te da ju je zbog toga pratila nesreća. Seriju je pokušao da osujeti i turski premijer Erdoan, te je Meral stalno morala da mijenja scenario, a vlasti su joj zabranile da snima na stvarnim lokacijama, pišu 24sata.hr.

Takođe, javnosti se nije svidjelo kako je prikazan sultan i njegov harem, budući da je Sulejman opisan kao razvratni vođa, koji samo misli na piće i žene.

"Prijetili su mi ekstremni islamisti pa sam neko vrijeme bila pod policijskom zaštitom, a bez tjelohranitelja nisam smjela da izađem iz kuće", žalila se Okaj.

Šuška se da je stres u rekordnom roku pogoršao njeno zdravstveno stanje, jer je Meral umrla od raka pluća samo pet mjeseci nakon što su joj ga dijagnostikovali.

Najviše problema u Turskoj imala je upravo glavna glumica Merjem Uzerli, koja je tumačila lik Hurem.

"Shvatila sam da nešto nije u redu kad sam naglo počela da se gojim iako sam redovno vježbala i pazila šta jedem. Izbezumila sam se od straha kad su uslijedili napadi panike, strašne noćne more i nesanica", kaže Merjem.

Za nju su problemi počeli nakon preseljenja u Tursku. Obožavaoci su je napadali, jer je bila previše zla na ekranima, a počele su i svađe sa bivšim vjerenikom Džanom Atešom, sa kojim je ostala u drugom stanju, ali ju je ostavio, jer nije želio dijete. Zbog nesreće u ljubavi i stresa na poslu, ljepotica je pokušala samoubistvo.

Završila je na psihijatriji u Njemačkoj.

"Uvjerili su je da je za sve kriva crna magija. Vidovnjaci misle da je neko bacio urok na nju, a nije isključeno ni da Merjem proganja uznemireni Huremin duh, kojem se ne sviđa kako ju je glumica prikazala u seriji", kažu prijatelji.

Ništa bolje nije prošla ni Nur, koja glumi Mahidevran. Tokom snimanja se razvela od supruga, a i raskinula posljednju vezu. Kada se napokon srećno udala, povrijedila se na setu.

Pala je niz stepenice i završila u bolnici. Nakon toga, nekoliko nedjelja nije mogla da ustane iz kreveta, zbog povrede kičme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije