Jet set

Met Gala kao modna revija

Met Gala kao modna revija
Met Gala kao modna revija

Dobrotvorno veče, formalno nazvano "Costume Institute Gala", a daleko poznatije pod nazivom "Met Gala" ili "Met Ball", održano je u ponedjeljak naveče Njujorku, a kao i ranijih godina, pored glavnog događaja, najveću pažnju su privukle prelijepe haljine slavnih dama.

Daleko od toga da je holivudske zvijezde teško vidjeti u originalnim i odlično kreiranim toaletama, ali njihova preksinoćnja izdanja, po ocjeni čak i najzadrtijih kritičara, bila su prijatno iznenađenje.

Kako nakon ovakvih večeri obično slijede modne kritike, a modni promašaji u njima najčešće zauzimaju centralno mjesto, tokom večeri je sve "prštalo" od elegancije i glamura, a kako kažu modni znalci, najmanje je bilo grešaka.

Šarliz Teron je sve ostavila bez teksta pojavivši se u crno-bijeloj kombinaciji, Džoan Smols i Vera Vang oduševile su svojom pojavom, a Kajli Minog je pokazala da i u nešto svedenijim izdanjima izgleda fantastično. Takođe, bilo je dama koje su se odlučile za jednobojne haljine. Takvim modelima pohvalile su se Viktorija Bekam, Žizel  Bundšen, En Hatavej, Kejt Bosvort, a Rijana je, nimalo neočekivano, morala da jednostavni stil i snježnobijelu haljinu obogati provokativnim detaljem.

Mnogi modeli probudili su duh nekadašnjeg holivudskog glamura, vjerovatno iz razloga što je tema večeri bila "Charles James: Beyond Fashion", koja nosi ime prvog američkog dizajnera. U haljinama tog stila stigle su Ivanka Tramp, Donatela Versaće, Toni Garn, a za takve modele odlučile su se i Džordan Dan, Kejt Dejns, Sara Silverman, kao Hajden Panetiere.

Prije dobrotvorne večeri prva dama SAD Mišel Obama odala je priznanje legendi magazina "Vogue" Ani Vintur presjekavši vrpcu na renoviraom Centru za kostim u Metropoliten muzeju, vrijednom 40 miliona dolara, koji je nazvan po čuvenoj urednici ovog ženskog magazina.

"Za naše mlade... ovaj centar će biti izvor inspiracije i učenja", rekla je Mišel Obama proglasivši ovaj centar otvorenim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije