Jet set

Milion dolara za put u svemir sa Dikapriom

Milion dolara za put u svemir sa Dikapriom
Milion dolara za put u svemir sa Dikapriom

BEOGRAD - Za putovanje u svemir sa čuvenim glumcem Leonardom Dikapriom jedna anonimna osoba platila je na aukciji gotovo milion dolara.

Svake godine na aukciji "amfAR-a" skuplja se novac za istraživanje AIDS-a. Ovoga puta bilo je ponuđeno i mjesto na letu u svemir na kojem će biti holivudska zvijezda, a nepoznati obožavalac ili obožavateljka daće za ovu avanturu tačno 954.000 dolara.

Još tri mjesta na letu prodata su na ranijim aukcijama za ukupno 3,8 miliiona dolara, piše "Space", a prenosi sajt index.hr.

Dikaprio i njegovi saputnici leteće 2015. godine svemirskom brodom "Spejs šip 2" (SpaceShipTwo) kompanije "Virdžin galaktik", videće na nekoliko minuta planetu Zemlju iz svemirske perspektive i iskusiti bestežinsko stanje.

Inače, karte za komercijalna putovanja u svemir prodaju se za 250.000 dolara. Do sada je više od 700 ljudi rezervisalo mjesta. Prvi će se u to upustiti osnivač i vlasnik "Virdžin galaktika", milijarder Ričard Branson, koji kaže da će na prvi let povesti i svoju porodicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije