Jet set

Nema koncentracije u ravnim cipelama

Nema koncentracije u ravnim cipelama
Nema koncentracije u ravnim cipelama

Vizionari mode, osobe koje su oblikovale, gradile i zumirale glavne trendove i stilove, ostavili su iza sebe i još ostavljaju moćne izreke koje odmah dobijaju status legendarnih.

Najveći modni geniji ostaju urezani u istoriju kako po svojim poslovnim dotignućima, tako i po rečenicama koje ljubitelji mode vjerno slijede.

Jedan od najslavnijih modnih dizajnera današnjice Karl Lagerfeld gotovo u svaku novu kolekciju unese nešto čime će šokirati javnost, međutim jednostavnost je ono što savjetuje ženama.

"Mala crna haljina je savršenstvo koje vam nudi pravu dozu glamura. U njoj nikada niste napadne, niti neprimjetne", smatra Lagerfeld.

Među dizajnerima, ali i ljubiteljima modnih kreacija zauvijek će ostati upamćeni citati slavne Koko Šanel. 

"Prije nego što izađete iz kuće, pogledajte se u ogledalu i skinite jedan komad nakita, ili neki drugi aksesoar", savjetovala je svojevremeno žena čiji značaj nikada neće izblijediti zahvaljujući parfemu Chanel No.5 i Chanel odijelima. Koko je takođe rekla: "Ja se ne bavim modom, ja sam moda."

A, dama čiji život i danas podjednako intrigira javnost, sjajna Merilin Monro rekla je: "Dajte curi dobar par cipela sa visokim potpeticama i osvojiće svijet."

Iako je mnoštvo organizacija, ali i pojedinaca u svijetu koji se bave borbom protiv propagiranja pretjerane mršavosti među ženama, jedna slavna manekenka ostaće osim po svojoj ljepoti upamćena i po izjavi koja slavi mršavice.

"Ništa ne prija kao osjećaj mršavosti", rekla je Kejt Mos.

Potpetice ili volite ili ne, ili se snalazite na njima ili ne, a supruga fudbalera Dejvida Bekama, bivša članica sastava "Spice Girls" i dizajnerka Viktorija Bekam kazala je: "Ne mogu da se koncentrišem u ravnim cipelama!"

Dok u istom duhu Oskar de la Renta, dizajner, ima citat koji mnoštvo žena usvaja kada se nađe na visokoj štikli.

"U potpeticama hodajte kao da su iza vas tri muškarca", naveo je Oskar de la Renta.

Koliko je odjeća povezana sa snovima, najbolje je objasnio slavni Ralf Loren: "Ja ne dizajniram odjeću. Dizajniram snove".

"Moj look svaka žena može lako da iskopira: dovoljno je samo da imate par velikih naočara, haljinu s dugačkim rukavima, kratku frizuru i par baletanki", rekla je svojevremeno slavna glumica Odri Hepbern.

Citati

"Odjeća nije ništa bez čovjeka koji je nosi", Mark Džejkobs

"Moda je prolazna, dok stil traje, on je vječan",  Iv Sen Loran

"Stav je sve",  Dajen von Furstenberg

"Nikad ne smijemo da poistovjetimo eleganciju sa snobizmom", Iv Sen Loren

"Ništa ne prija kao osjećaj mršavosti",  Kejt Mos

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije