Jet set

Nole i Jelena će se sutra vjenčati u ovoj crkvi

Nole i Jelena će se sutra vjenčati u ovoj crkvi
Nole i Jelena će se sutra vjenčati u ovoj crkvi

SVETI SETFAN - Novak i Jelena Đoković zakleće se u manastiru Praskvica pred Bogom na doživotnu vjernost samo u prisustvu kumova i najuže porodice.

Ekipa "Blica" juče je posjetila manastir, ali tamo nije zatekla nikog od sveštenih lica koja bi mogla da ispričaju zašto su Novak i Jelena odlučili da se baš tu vjenčaju.

Crkveno vjenčanje biće upriličeno sutra, na Petrovdan. Srpski i crnogorski mediji navode da će vjenčanje tenisera i njegove izabranice obaviti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović u Crkvi Svetog Nikole u sklopu manastira.

Međutim, iz Crnogorsko-primorske mitropolije kažu da neće biti tako.

"Mitropolit Amfilohije, kao i svake godine, kao i svi njegovi prethodnici vijekovima, za Petrovdan, 12. jula, koji se spominje u medijskim spekulacijama, služiće liturgiju u cetinjskom manastiru, kad je najveći praznik na Cetinju", piše u saopštenju Mitropolije.

Praskvica je čuvena po Rusu Jegoru Stroganovu, koji se slučajno dovezao do Budve, a potom se obavezao na doživotno ćutanje i ostao u manastiru. Zbog njega se kasnije i njegova kćerka zamonašila kada je prerušena u monaha Jeliseja pronašla oca u Praskvici.

Zbog svega toga Praskvica je omiljena ruskim turistima, baš kao i spomen-ploča koju su mještani postavili u znak zahvalnosti Jegoru zato što je samo jednom rukom gradio stazu od brda do mora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije